google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

H ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΟ 1ο PRIDE ΕΣΤΕΙΛΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Ήταν μία πολύχρωμη γιορτή, με παλμό, δυναμισμό και με τα δικά της μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ομοφοβίας. 
Πάνω από 1.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία που έγινε στο κέντρο της Πάτρας το απόγευμα του Σαββάτου, στο κορυφαίο γεγονός που σημάδεψε το 1ο Pride το οποίο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. 
Δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, αγόρια και κορίτσια ενώσαν τις φωνές τους και προχώρησαν σε μία πορεία που «έσπασε» τα ταμπού και τις προκαταλήψεις που υπάρχουν ακόμα, δίνοντας έτσι την δική τους μάχη υπέρ της διαφορετικότητας. 
Τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της πορείας ήταν πολλά, άλλα είχαν καυστικό περιεχόμενο, σατιρίζοντας επί της ουσίας τις αντιλήψεις με τις οποίες μας έχουν μεγαλώσει στην κοινωνία, ενώ άλλα περιείχαν κοινωνικά μηνύματα κατά του φασισμού, του ρατσιμού και της ομοφοβίας.

Η πολύχρωμη πορεία του 1ου Pride ξεσήκωσε την "ψυχή" της Πάτρας (pics) Η πολύχρωμη πορεία του 1ου Pride ξεσήκωσε την "ψυχή" της Πάτρας (pics) Η πολύχρωμη πορεία του 1ου Pride ξεσήκωσε την "ψυχή" της Πάτρας (pics)
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Τριών Συμμάχων, με τους συμμετέχοντες να έχουν στα χέρια τους κορδέλες και πολύχρωμα μπαλόνια, δίνοντας το μήνυμα υπέρ της αγάπης και της ειρήνης και έκανε τον γύρο του κέντρου της Πάτρας προχωρώντας από την πλατεία Γεωργίου, την Γούναρη και την Κορίνθου για να καταλήξει δια μέσω της Ερμού και πάλι στην αφετηρία της. 

Κατά την διάρκεια της πορείας οι δεκάδες συμμετέχοντες που πήραν μέρος, δεν σταμάτησαν να φωνάζουν και να λένε τα συνθήματά τους, έχοντας μπροστά μία μεγάλη σημαία, με τα χρώματα του ουράνιου τόξου που κυμάτιζαν, στον ρυθμό και τον παλμό τους.

Η πολύχρωμη πορεία του 1ου Pride ξεσήκωσε την "ψυχή" της Πάτρας (pics) Η πολύχρωμη πορεία του 1ου Pride ξεσήκωσε την "ψυχή" της Πάτρας (pics) Η πολύχρωμη πορεία του 1ου Pride ξεσήκωσε την "ψυχή" της Πάτρας (pics) Η πολύχρωμη πορεία του 1ου Pride ξεσήκωσε την "ψυχή" της Πάτρας (pics)
Η πορεία ξεσήκωσε την Πάτρα και έδωσε μια άλλη αίγλη στην διοργάνωση του 1ου Pride.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.