google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Children Of God (2009): H ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


To πολυβραβευμένο φιλμ που απέσπασε και βραβεία "Τα παιδιά του Θεού" ασχολείται με το βασικό θέματα της Ομοφοβίας στην οργανωμένη θρησκεία: Αλλά παράλληλα το αναδεικνύει σθεναρά, εφιστώντας την προσοχή σε ένα μέρος του κόσμου όπου πάνια δίνεται η κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι εξωτικές Μπαχάμες.
Ένας νέος καλλιτέχνης που αγωνίζεται με τη σεξουαλικότητά του για την έμπνευση στα έργα ζωγραφικής του. Ο Johnny προκειμένου να δημιουργήσει φτάνει στο νησί της Eleuthera μετά από προτροπή της δάσκάλας του. Στο νησί ο Johnny ερωτεύεται με το τοπίο,  αλλά γνωρίζει τον κρυφό γκέι, Romeo με τον οποίο αναπτύσσει γρήγορα φιλία. Στο νησί όμως φτάνει και η θρησκευτική αγωνίστρια που αγωνίζεται για τα αντι-ομοφυλοφιλικά δικαιώματα Ωστόσο η Λένα σιγά-σιγά θα πρέπει να συμβιβαστεί με το δικό του άντρα της (που είναι μεγάλος πάστορας της εκκλησίας) καθώς είναι ομοφυλόφιλος κάνοντας διπλή ζωή. Όπως η Λένα δίνει την δική της εκδοχή των πραγμάτων, ο Johnny ασχολείται με την εσωτερικευμένη ομοφοβία στο Romeo, όπου τελικά οι ρόλοι τους συναντώνται και διαπλέκονται.
Η ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΦΟΒΙΑΣ 
Παρά το γεγονός ότι η ταινία αφορά το δεσμό ενός λευκό και ενός έγχρωμου άντρα οι οποίο είναι γκέι, το έργο αναδεικνύει τον ρατσισμό της ομοφοβίας σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Η ταινία περίεχει αν και γυρισμένη το 2009 πραγματικά πλάνα από διαδηλώσεις κατά των ομοφυλόφιλων από τις Μπαχάμες αποκτώντας στη ταινία μια έντονη πολιτική διάσταση με αποστάσεις. Αυτό που καταφέρνει να μας εκπλήσσει είναι ότι θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για τη φιλελεύθερη πρόοδο που έχει κάνει η κοινωνία. Αλλά, επίσης να μην αγνουούμε ότι η μισαλλοδοξία και η κατάχρηση της θρησκείας στην υπηρεσία ορισμένων, είναι μια πανταχού παρούσα και πραγματική απειλή.
Μας άρεσε εκτός από τις εξωτικές Μπαχάμες μια σκηνή που ο φίλος του ήρωα της ταινίας, ο καλλιτέχνης στο σπίτι της δασκάλας του, βλέπει τις επιγραφές στο όμορφο διαμέρισμα και αναφέρει μόνο μια η οποία είναι γραμμένη στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και την απαγγέλει "Ότι είναι όρορφο και ανθρώπινο, βρίσκεται σε αυτό το σπότι..." Η πινελιά του ελλαδικού χρώματος παντού...
With English Subtitles Here OR Here
With Greek Subtitles Here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.