google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

HOT NEWS¨ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ H MAXH ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ...

Με νέα αρίθμηση -μετά το σύμφωνο- κυκλοφορεί το ΛΟΑΤ περιοδικό «Antivirus». Μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται η ρύθμιση της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου

Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης 
Μια αίσθηση επανάληψης άφησε το δεύτερο ετήσιο συνέδριο των «Οικογενειών Ουράνιο Τόξο», που έγινε  στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καθώς -παρά το ιστορικό βήμα της θεσμοθέτησης του συμφώνου συμβίωσης με διευρυμένα δικαιώματα και χωρίς αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών- παραμένουν σε εκκρεμότητα τα βασικά αιτήματα της οργάνωσης: η νομική αναγνώριση των παιδιών των ομόφυλων οικογενειών και η ισότιμη αναφορά των ομόφυλων οικογενειών στα σχολικά βιβλία.
Προς το παρόν, το κενό παιδικών βιβλίων που αντιμετωπίζουν ισότιμα τις ομόφυλες οικογένειες και τα παιδιά τους καλύπτεται από την ίδια την οργάνωση, που κυκλοφόρησε το δεύτερο εικονογραφημένο παραμύθι με τίτλο «Η Αλίκη κοιτάζει στον καθρέφτη» (πέρσι κυκλοφόρησε το παραμύθι «Τα δύο μικρά αυγά»). Μπορεί να αποτελεί θετικό βήμα το γεγονός πως για πρώτη φορά το υπουργείο Παιδείας ανέλαβε την προώθηση της εκστρατείας «Οχι στη ρητορική του μίσους», στην οποία περιλαμβάνει την κοινότητα των ΛΟΑΤ, όπως φάνηκε στην παρουσίαση της εκστρατείας την Κυριακή στην Τεχνόπολη, ωστόσο μένει πολλά να γίνουν, μέχρι να ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η εκπαίδευση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας.
Ως προς το ζήτημα των παιδιών, η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι το επεξεργάζεται μαζί με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης που επεξεργάστηκε το σύμφωνο συμβίωσης. Σύμφωνα με την πρόσφατη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου σε ερώτηση της Βασιλικής Κατριβάνου και άλλων 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η επιτροπή έχει οριστεί να ολοκληρώσει το έργο της στις 31 Μαρτίου. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», κάτι τέτοιο θεωρείται μάλλον μη ρεαλιστικό και ενδέχεται να δοθεί παράταση, καθώς τα μέλη της επιτροπής μελετούν προς το παρόν το υλικό γύρω από την ταυτότητα φύλου, ενώ οι συνεδριάσεις της αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.