google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ο Μπογδάνος, ο Δήμαρχος Ζακύνθου και ο γκέι Διονύσιος Σολωμός

Η μασκότ του ΣΚΑΙ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, είναι τόσο αδίστακτα εθισμένος στη δημοσιότητα που προκειμένου να επιπλεύσει στη δημόσια ζωή, μπορεί να τα βάλει με όλους. Είπε λοιπόν να ασχοληθεί με την «ομοφυλοφιλία» και τη «μασωνία» του Διονυσίου Σολωμού… και με το δήμαρχο ΖακύνθουΣυγκεκριμένα, στην απογευματινή του εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ο Μπογδάνος ανέφερε ότι ο εθνικός ποιητής ήταν μασόνος, Εβραίος, αλκοολικός και ομοφυλόφιλος.

Η αναφορά στον Σολωμό που «άναψε φωτιές»

Αφορμή για να ξεσπάσει η κόντρα στάθηκε ο πρόλογος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην εκπομπή της 9ης Φεβρουάριου, ημερομηνία κατά την οποία πέθανε ο εθνικός μας ποιητής (το έτος 1857). 

«Εκτός από όλα τα άλλα που τον έκαναν βαθιά αντιπαθητικό σε πάρα πολλούς στην εποχή του, ήταν και Εβραίος στην καταγωγή. Δεν το λέω εγώ, ψάξτε τους φιλολόγους. Εγώ απλά περιγράφω. Έμαθε ότι μαμά του δεν ήταν η κυρία με την οποία ήταν παντρεμένος ο κόμης πατέρας του, αλλά η υπηρέτρια. Μεγαλώνει σε μια περίεργη κατάσταση, μέχρι που στα 5 πέθανε η σύζυγος του μπαμπά και τον έστειλαν στην Ιταλία, σε έναν άλλο κόμη, που του ήταν εύκολο γιατί η μητρική του γλώσσα ήταν τα ιταλικά. Ο Ηλίας Πετρόπουλος, ο μεγάλος αυτός λαογράφος, λέει πως ο Σολωμός ήταν Εβραίος, ομοφυλόφιλος, μασόνος και αλκοολικός», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος.

Αυτό εξόργισε τον δήμαρχο Ζακύνθου, που σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανέφερε:

«Με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, κ. Μπογδάνου, για τον εθνικό μας ποιητή, Διονύσιο Σολωμό. Τα δυσμενή και απρεπή του σχόλια δεν προσβάλλουν μόνο τους Ζακυνθινούς και τον εθνικό ποιητή, αλλά ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος. Καλούμε τον Διευθυντή του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού να επιληφθεί του σοβαρού αυτού θέματος και να μεριμνήσει για τα περαιτέρω.

Επίσης, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), είναι απαραίτητο να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Ο κ. Μπογδάνος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο για τη Ζάκυνθο. Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε τέτοιες εμετικές συμπεριφορές.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.