google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η "Δαμόκλειος Σπάθη" πίσω από την δραση με μπογιές στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Η ομάδα "Δαμόκλειος Σπάθη" με ανάρτησή της ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (02.02.2016) στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Τα μέλη της ομάδας εισέβαλαν στο χώρο και πέταξαν παντού κόκκινη μπογιά.

Η οργάνωση, στο κείμενο ανάληψης ευθύνης κάνει λόγο για "εκκλησία ΑΕ" και "ιερή μαφία" που "συνεχίζει απτόητα τις κερδοφόρες μπίζνες της σε περίοδο οικονομικής κρίσης". Τα μέλη της επισημαίνουν επίσης ότι η εκκλησία "αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη γης και από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας (αν όχι τον μεγαλύτερο), αλλά έχει απαλλαχθεί από μια σειρά φόρους". 

"Η ηγεσία της εκκλησίας δεν είναι κατάπτυστη μόνο για την επιχειρηματική της δραστηριότητα, αλλά και για τις απόψεις της στα κοινωνικά ζητήματα. Η ρητορική της στηρίζεται στν μισαλλοδοξία, στον σκοταδισμό, στον φανατσιμό και στον αυταρχισμό με κύριο εκφραστή τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Σε καθημερινή σχεδόν βάση ο Άνθιμος κάνει κυρήγματα μίσους ενάντια σε ομόφυλους, αλλοδαπούς, πρόσφυγες, μετανάστες, σε γειτονικούς λαούς και σε οτιδήποτε ξεφεύγει από το δόγμα πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα των παραπάνω αποτελούν οι δηλώσεις του για την διατήρηση του φράχτη του Έβρου, τα gay pride, το σύμφωνο συμβίωσης, το μεταναστευτικό, με πιο πρόσφατο την εξαπόλυση απειλών εκκένωσης ενάντια στην κατάληψη στέγης μεταναστριών/στων ‘’Ορφανοτροφείο’’, έτσι ώστε να μπορέσει να χτίσει τερατώδες πολυκατάστημα στην θέση του."

Επίθεση γίνεται και κατά του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, για τις απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς. "Σε καθημερινή σχεδόν βάση κάνει κηρύγματα μίσους ενάντια σε ομόφυλους, αλλοδαπούς, πρόσφυγες, μετανάστες, σε γειτονικούς λαούς και σε οτιδήποτε ξεφεύγει από το δόγμα πατρίς-θρησκεία-οικογένεια", αναφέρουν οι συντάκτες του κειμένου. Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων της μητρόπολης, έξι κουκουλοφόροι εισέβαλαν το πρωί της Τρίτης στα γραφεία και πέταξαν παντού κόκκινη μπογιά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.