google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Yossi And Jagger (2002)-Yossi (2012): Οι ταινίες που άλλαξαν το Ισραήλ

ΤΟ φίλμ που άλλαξε την Ισραηλινή κοινωνία πέρα από τον δογματισμό σκιαγραφώντας την πολιτική κατάσταση μέσα όμως από την σχέση των δύο ανδρών στον Ισραηλινό στρατό που παραμένουν ερωτευμένοι. Οι άλλοι στη μονάδα παρότι το γνωρίζουν δεν αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους, δείχνοντας τις περισσότερες φορές την ανθρώπινη κατανόηση. Ένας εξ αυτών θα αφήσει τη στρατιωτική θητεία σύντομα, λίγους μήνες μακριά, όμως ένα χιονισμένο και απομονωμένο φυλάκιο στα σύνορα προς το Λίβανο μέσα από το ψυχροπολεμικό κλίμα των χωρών θα αλλάξει τα δεδομένα. Εξαιρετικές ερμηνείες από τον σκηνοθέτη της πρώτης σειράς που ήρθε πρόσφατα στην Αθήνα και μίλησε για τις ταινίες και την επικρατούσα κατάσταση στην χώρα του που πλέον έχει προοδέψει πολύ..
ΔΕΙΤΕ την ταινία ΕΔΩ στα Ελληνικά http://vidto.me/t3rvnguctli4.html
Στη δεκαετία που μεσολάβησε από τον ισραηλινό σκηνοθέτη Eytan Fox που γύρισε ως φίλμ τοYossi & Jagger, επανέρχεται με το νέο δράμα του Yossi. Στο μεταξύ το Ισραήλ έχει υποστεί δύο σημαντικές αλλαγές. Μια σιωπηρή και ενεργή ομοφοβία που έχει δώσει τη θέση της, τουλάχιστον στο ανοικτό πολιτιστικό κλίμα του Τελ Αβίβ, εκφράζοντας την αποδοχή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Την ίδια στιγμή, το Ισραηλινό σινεμά έχει ανθίσει, με αποτέλεσμα να γίνει μια ακμάζουσα διεθνή παρουσία σε σχεδόν κάθε είδος. Αληθινή, Ισραηλινή ταινία κλίνει προς την τέχνη εκφράζοντας την πολιτική του αυτο-έλεγχου για την σύγκρουση του έθνους με τους Παλαιστίνιους καθώς ο σκηνοθέτης παρουσίασε ήδη δύο ντοκιμαντέρ για την κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Γάζας με υποψηφιότητα για Όσκαρ φέτος. Το φίλμ παίρνει έμμεσα θέση στην ενότητα των λαών πέρα από την πολιτική.
Ο ίδιος σκηνοθέτης παρουσίασε την μεγάλη ταινία Η φούσκα (2006) με την όμορφη ρομαντική κωμωδία λαι την γκέι ερωτική σχέση μεταξύ ενός Ισραηλινού και ένας Παλαιστίνιος στο πλαίσιο της αλλοτριωμένης νεολαίας Τελ Αβίβ. Το Yossi & Jagger (2003) πλαισιώνεται από μια ερωτική σχέση μεταξύ δύο ανδρών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ με το Λίβανο - μια υπόθεση που τελειώνει με το θάνατο του ενός εραστή σε μια κακότεχνη ενέδρα.
Θα λέγαμε ότι και τα δύο φίλμ αποτελούν ένα ύμνο στην ανθρώπινη παρουσία και τα όρια της αγάπης που δεν αυτοπροσδιορίζονται μέσα σε λίγες λέξεις. Παράλληλα παρότι οι ταινίες δεν θέλουν να κάνουν πολιτική, επιβεβαιώνουν ότι η Τέχνη επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την Πολιτική παράγοντας εν τέλει πολιτισμό ιδίως αν αναλογιστούμε στην έντονη θρησκευτική παρουσία της θρησκείας στο Ισραήλ. Πάντως κοινή ομολογία αποτελεί το γεγονός ότι η χώρα έχει προοδεύσει αλματωδώς σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.... 
ΔΕΙΤΕ την ταινία ΕΔΩ στα Ελληνικά http://vidto.me/rov5s2ieklp5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.