google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ: ΝΑΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ STRAIGHT

ΝΑΙ λέει το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του ότι με νόμο έχει αναγνωριστεί το σύμφωνο συμβίωσης για την επιπλέον μοριοδότηση των μεταθέσεων και των τοποθετήσεων μονίμων εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο κάνει γνωστό ότι το σύμφωνο συμβίωσης για την μοριοδότηση έχει την θέση του πιστοποιητικού γάμου Στο πλαίσιο αυτό, καθίσταται προφανές ότι η μοριοδότηση θα πρέπει να ισχύει και για την περίπτωση των διαδικασιών τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες της περιοχής πρόσληψής τους και ως εκ τούτου το εν λόγω έγγραφο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται για τις εν λόγω διαδικασίες όπως το πιστοποιητικό γάμου. . Οι διατάξεις του νόμου αναφέρουν «Η συμφωνία δύο ενήλικων ετερόφυλων προσώπων με την οποία οργανώνουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στον ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρείται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου».
Το Υπουργείο δεν μας λέει όμως όταν ψηφιστεί το Σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ισχύσει η ίδια μεταχείριση οπότε περιμένουμε γιατί από λόγια χορτάσαμε.
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Ενδεικτικά, αυτά τα επτά χρόνια που στην Ελλάδα περιμένουμε, οι παρακάτω χώρες έχουν περάσει όχι κάποιο σύμφωνο αλλά πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια:
Το 2009 η Σουηδία
Το 2010 η Πορτογαλία, η Ισλανδία και η Αργεντινή
Το 2012 η Δανία
Το 2013 η Βραζιλία, η Ουρουγουάη, η Νέα Ζηλανδία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο
Το 2014 το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία
Το 2015 η Σλοβενία, η Ιρλανδία και οι ΗΠΑ
Στο μεταξύ στη χώρα μας συνεχίζουμε να παίζουμε το θέατρο των σκιών, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (που σε αντίθεση με άλλους ιεράρχες δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες σκληρές εκφράσεις) να δηλώνει μια μέρα μετά τη νέα εξαγγελία του υπουργού ότι «οι εχθροί της πατρίδας ...αποσκοπούν στο ξεθεμελίωμα της οικογένειας και την επιβολή της διαστροφής». Προφανώς θα ξαναδούμε να παίζεται από την πολιτική ηγεσία το γνωστό έργο «εμείς θέλουμε, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις». Με την εκκλησιαστική ιεραρχία να αναλαμβάνει όπως πάντα το δικό της ρόλο, επιτρέποντας στους διάφορους αρμόδιους να κρύβονται πίσω από τα ράσα της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.