google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


ΣΤΗΝ τελική ευθεία μετά τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις είναι πλέον το Σύμφωνο συμβίωσης το οποίο οδηγείται σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα παρότι ήταν καταχωρημένο από τον Ιούνιο στα συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το πρώτο βήμα είναι να περιληφθεί στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής με την κοινοβουλευτική διαδικασία να ολοκληρώνεται σύντομα όπως υποσχέθηκε στο debate των πολιτικών κομμάτων όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στο ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα που διοργανώνει η οργάνωση-ομπρέλα ILGA Europe στην Αθήνα. 
O κ. Παρασκευόπουλος παρουσία και του Γ.Γ. Ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρθηκε στα νομικά ζητήματα που υποσχέθηκε ότι θα επιλύσει η Πολιτεία ώστε να εξαλειφθεί η σπέκουλα ομοφοβικών, τρανσφοβικών και αντιδημοκρατικών της θέσεων και οι ΑΝ.ΕΛΛ. λόγω των ομοφοβικών και τρανσφοβικών δηλώσεων που πολλές φορές μάλιστα εκφράζεται και από μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου 
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα Horizon πάντως ακτιβιστές όπως ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος απάντησαν στο δύσκολο θέμα της απουσίας νομοθεσίας στην Ελλάδα που είναι υποδεέστερη σε νομοθεσία από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στην άρση των διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤ, προάγοντας την άποψη ότι η Κυβέρνηση όφειλε να ολοκληρώσει εδώ και καιρό νομοθετικά βήματα που εξασφαλίζουν την ισονομία των πολιτών. 
Οι εκπρόσωποι της Πολιτείας υποσχέθηκαν πάντως και δύο άλλα καυτά ζητήματα. Την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας όπως και την ταυτότητα φύλου που αποτελεί μείζον ζήτημα. Yπέγραψαν κείμενο της οργανωτικής επιτροπής για την προώθηση των νομοθετικών ρυθμίσεων όπου υπέγραψαν όλοι εκτός του υπουργού λόγω θέσης και μάλιστα υπέγραψε μέχρι και η κα Πιπιλή, Λεβέντης κλπ
JULIAN ASIMAKOPOULOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.