google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«Stand With Pride» Η αντιπρόεδρος της ΑCCEPT για το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2019

Με κεντρικό σύνθημα «Stand With Pride» το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2019 άρχισε από το Σάββατο 11 Μάιου 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου με την μεγάλη πορεία στη Λευκωσία. Στόχος του φετινού φεστιβάλ είναι η ενημέρωση για τα θέματα του oμοφοβικού και τρανσοφοβικού εκφοβισμού στηρίζοντας παράλληλά την προσπάθεια που γίνεται μέσω του προγράμματος Hombat το οποίο προσπαθεί να εκπαιδεύσει εκπαιδευτικούς για την πρόληψη και την καταπολέμηση. Η Αντιπρόεδρος της οργάνωσης ACCEPT ΛΟΑΤΙ- Κύπρου Σάρα Πετρίδου, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το πλαίσιο του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου.
Μεταξύ άλλων θα υπάρχει κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ημερίδα του Hombat με τίτλο Kids against bullying η οποία θα πλαισιώνεται με δραστηριότητες για τα παιδιά. Σχολιάζοντας την πορεία των 6 χρόνων του φεστιβάλ υπερηφάνειας η κ. Πετρίδου ανέφερε πως πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος πλέον έχει καθιερωθεί και τα ΛΟΑΤΙ άτομα γνωρίζουν πως υπάρχει αυτή η περίοδος του χρόνου η οποία είναι αφιερωμένη στους αγώνες τους για αποδοχή αλλά και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Μάλιστα είπε πως σε αυτά τα έξι χρόνια σημαντικό σημείο νίκης ήταν το σύμφωνο συμβίωσης, Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Τόνισε ακόμη πως η Κομισιόν έθεσε στις προτεραιότητες της την παύση των υποχρεωτικών επεμβάσεων των ιντερσεξ ατόμων γιατί θεωρείται καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει σημαντικό κενό στην εφαρμογή της νομοθεσίας για την ρητορική μίσους. Υπογράμμισε ακόμη πως οι οδηγίες της Κομισιόν είναι εξαιρετικά σημαντικές γιατί σε τοπικό επίπεδο βοηθούν τόσο τις οργανώσεις των ΛΟΑΤΙ όσο και των ίδιων των ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.