google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Εγκλήματα Μίσους Κατά ΛΟΑΤΚΙ+Ανθρώπων-Οδηγός

Ηλεκτρονικός οδηγός για θύματα ομοφοβικών, τρανσφοβικών, αμφιφοβικών εγκλημάτων μίσους

  • Τι είναι έγκλημα μίσους;
  • Είναι παράνομο;
  • Τι να κάνω μετά από ένα περιστατικό;
  • Γιατί να το καταγγείλω;
  • Καταγγελία στην Αστυνομία
  • Τι ακολουθεί μετά: Προ-δικαστική έρευνα και ποινική διαδικασία
  • Τα δικαιώματά σου κατά την ποινική διαδικασία
  • Σε περίπτωση που δεν επιθυμείς να καταγγείλεις στην Αστυνομία
Αυτά είναι τα θέματα πραγματεύεται ο σύντομος οδηγός για εγκλήματα μίσους κατά κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων η «Αναγνώριση & Αναφορά» ο οποίος διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή.

Ο στόχος

Σκοπός της έκδοσης «Αναγνώριση & Αναφορά: Ένας σύντομος Οδηγός για τα εγκλήματα μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων» είναι η ενημέρωση και ο εφοδιασμός των θυμάτων ομοφοβικών, τρανσφοβικών και αμφιφοβικών εγκλημάτων μίσους με πρακτικά εργαλεία ως προς τον τρόπο αναγνώρισης και αναφοράς εγκλημάτων μίσους αλλά και περιστατικών ρητορικής μίσους. Επίσης στοχεύει στην ενδυνάμωση θυμάτων και αυτοπτών μαρτύρων ώστε να καταγγείλουν περιστατικά και να λάβουν υποστήριξη.

Συμβουλές για περιστατικά επίθεσης

«Αν έχεις δεχτεί επίθεση ή θεωρείς ότι βρίσκεσαι σε άμεσο κίνδυνο, αναφέρεται στον οδηγό, «πρώτα φρόντισε για την ασφάλεια σου. Αν χρειάζεσαι άμεση αστυνομική προστασία, κάλεσε το 100 και ενημέρωσε την Αστυνομία. Μπορείς επίσης να καλέσεις την υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στην 24ωρη πανελλαδική τηλεφωνική γραμμή 11414. Αν είσαι αυτόπτης μάρτυρας ενός εγκλήματος, προσπάθησε να βοηθήσεις χωρίς να βάλεις σε κίνδυνο την ασφάλειά σου. Φώναξε δυνατά για να τραβήξεις την προσοχή άλλων ανθρώπων και, αν είναι ανάγκη, κάλεσε το 100 και ενημέρωσε την Αστυνομία».

Συντελεστές

Η έκδοση αυτή εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Βγες Μπροστά: Ενδυνάμωση και Υποστήριξη Θυμάτων Εγκλημάτων Μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ Ανθρώπων», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Rights, Equality and Citizenship» και συγγραφείς της εθνικής έκδοσης είναι οι: Θανάσης Θεοφιλόπουλος (Colour Youth), Μαρία Μουδάτσου (Praksis), Ειρήνη Σεραφείμ (Praksis) και Κώστας Φαρμακίδης (Praksis).
Στην Ελλάδα φορείς υλοποίησης του έργου είναι η Colour Youth Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας και η PRAKSIS – Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.