google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«ΚωΛΆΖ»: Ένας ύμνος στη γυναίκα και τη διαφορετικότητα

Καυστική γλώσσα, αληθινές μαρτυρίες και εύστοχοι προβληματισμοί σ' ένα σύγχρονο έργο....Τέσσερις μονόλογοι, τέσσερις γυναίκες επί σκηνής, ξετυλίγουν το κουβάρι της διαφορετικότητας, της ευθύνης, της τύχης αλλά και της ομορφιάς να είσαι γυναίκα.
Μία performance που σκοπό έχει να διασκεδάσει, να προβληματίσει, να συγκινήσει το κοινό, με καυστική γλώσσα, αληθινές μαρτυρίες, εύστοχους προβληματισμούς, αλλά και σπουδαίες ερμηνείες από επαγγελματίες ηθοποιούς και performers.
Αυτό είναι το «ΚωΛΆΖ», ένας ύμνος στη γυναίκα, ένα έργο με το οποίο ξεκινάει το ταξίδι της στα θεατρικά δρώμενα του Ηρακλείου η ομάδα BIG MOUTH co art & performance.
Οι παραστάσεις ανεβαίνουν την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6, την Κυριακή 7 και την Δευτέρα 8 Απριλίου στις 9:30 μ.μ. στο πρώην Φουγάρο.
Δείτε τις πρωταγωνίστριες σε μία μοναδική συνέντευξη με την δημοσιογράφο Ανδριανή Αγγελιδάκη
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ζουρίδη
Σκηνικά – κουστούμια: Kατερίνα Ζουρίδη – Ιωάννα Σταμούλη
Δημιουργία trailer: Μαρία Παπαδάκη
Δημιουργία αφίσας και σχέδιο τίτλου παράστασης: Νικολέτα Βασιλάκη
Δημιουργία λογότυπου ομάδας: Ground
Παίζουν: Ιωάννα Σταμούλη, Θεοδώρα Κοκκινίδη, Νότα Κοντού, Μαρία Κριτσωτάκη

Το μήνυμα των Δημιουργών του «ΚωΛΆΖ»
Η λέξη "κολλάζ" προέρχεται από τη γαλλική λέξη "coller" που σημαίνει: "κολλάω". Δηλαδή η εικόνα που δημιουργείται από κομμάτια υφάσματος ή χαρτιού, αλλά και από άλλα υλικά, κολλημένα μεταξύ τους.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια καλλιτεχνική δημιουργία. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και η παράσταση που θα παρακολουθήσετε απόψε. Από εικόνες. Εικόνες γυναικών . Αληθινές εικόνες ,που συλλέξαμε με προσοχή και αγάπη. Εικόνες γυναικών, που μας ενέπνευσαν και μας φώτισαν το δρόμο.
Από τη Ρόζα Λούξενμπουργκ και τη Σιμόν ντε Μποβουάρ στη Lara Logan, που βιάστηκε από 300 άντρες στην πλατεία Ταχρίρ (Κάιρο) προσπαθώντας απλώς να κάνει τη δουλειά της. Τη Βικτώρια Μαρίνοβα, που έχασε τη ζωή της με βάναυσο τρόπο, παλεύοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια και την αξιοκρατία στη χώρα της.
Στα κορίτσια της Red Light District στο Άμστερνταμ, που πωλούνται με το κιλό, βαλμένες τακτικά πίσω από βιτρίνες. Σε εκείνη την άγνωστη που έχασε την αξιοπρέπεια της για τον έρωτα.
Στη Σύρια που πέρασε τα σύνορα με τα πόδια, έγκυος στο τρίτο παιδί, έχοντας στην αγκαλιά της τα άλλα δύο. Σε όλες εκείνες τις γυναίκες που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες και που καθημερινά καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στις ζωές των παιδιών τους και τις δικές τους.
Σε όλες εκείνες που μπορούν και κάνουν τα πάντα, χωρίς να περιμένουν επιβεβαίωση ή ευχαριστίες. Στη μάνα μου και στις φίλες μου που με εμπνέουν καθημερινά, κάνοντας το αδύνατο δυνατό.
Με λίγο χιούμορ λοιπόν, λίγη συγκίνηση και πολλή αγάπη παρουσιάζεται απόψε αυτή η παράσταση και είναι αφιερωμένη σε όλους σας.
Ευχόμαστε να βρείτε ένα κομμάτι εαυτού, συμπληρώνοντας έτσι το δικό μας "Κωλάζ", που γράφεται με ωμέγα, αποτίνοντας φόρο τιμής στο στήθος. Που τρέφει, ερεθίζει, νοσεί, λατρεύεται, δαιμονοποιείται...Από την 'Νέα Κρήτη'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.