google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ..ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ National Geographic

Ιστορία γράφει το περιοδικό National Geographic, το οποίο στο τεύχος Ιανουαρίου κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εξώφυλλο μία 9χρονη transgender και τίτλο «Gender Revolution», δηλαδή «Έμφυλη Επανάσταση».
Το νεαρό κορίτσι που κάθεται αναπαυτικά και ποζάρει για τον φακό, είναι η Έιβερι Τζάκσον από το Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών και αντιπροσωπεύει την αυξανόμενη προβολή των διεμφυλικών ατόμων και τη θέση ότι το να είσαι τρανς δεν είναι επιλογή, αλλά αυτό που ουσιαστικά είσαι. Σε ένα απόσπασμα των δηλώσεών της, η Έιβερι αναφέρει ότι «το καλύτερο πράγμα του να είναι κορίτσι είναι ότι δεν χρειάζεται να προσποιούμαι πια ότι είμαι αγόρι».
 Η οικογένεια της Έιβερι έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων, ενώ σε ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο youtube η μητέρα της διηγείται το πώς βίωσε η ίδια και η κόρη της τη μετάβαση φύλου. Ο πατέρας της έχει δηλώσει στους New York Times ότι το να μεγαλώνει ένα τρανς παιδί είναι το ίδιο όπως το να μεγαλώνει ένα οποιοδήποτε παιδί. «Ο ρόλος του πατέρα δεν αλλάζει» είπε. «Το μόνο πράγμα που έχω μεταδώσει στην κόρη μου είναι απλό: Αγάπα τον εαυτό σου και δείχνε αγάπη στους άλλους.
 Αυτό ακριβώς είναι που σκοπεύω να κάνω. Αγαπώ την κόρη μου για αυτό που είναι, χωρίς προϋποθέσεις και υπόσχομαι να τη βοηθήσω ώστε να γαλουχηθεί και να γίνει ένα ευτυχισμένο, υγιές και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας. Στο κάτω κάτω, αυτή δεν είναι η δουλειά μας ως γονείς;» Η πρώτη φορά που η Έιβερι δήλωσε στην μητέρα της πως είναι κορίτσι ήταν σε ηλικία μόλις 4 ετών. Η μητέρα της έχει δηλώσει σε παλιότερες συνεντεύξεις, πως για αρκετά χρόνια έκρυβε τα μαχαίρια και τα ψαλίδια από το σπίτι γιατί φοβόταν μήπως κάνει κακό στον εαυτό της, όταν ήταν ακόμη αγόρι. «Μου είχε πει πως θέλει να κόψει τα αντρικά γεννητικά του όργανα γιατί «έμπαιναν στη μέση» και κάποια στιγμή είχε ρωτήσει τον αδερφό της τι θα γινόταν αν πηδούσαν έξω από ένα αυτοκίνητο εν κινήσει. Ήταν πολύ δυστυχισμένος» θυμάται η Ντέμπι.
 Τότε περίπου ήταν και που αποφάσισαν να την πάνε στο γιατρό που διέγνωσε «δυσφορία του φύλου». Τον Φεβρουάριο του 2012 ήταν η πρώτη φορά που η Avery πήγε στο σχολείο της φορώντας κοριτσίστικα ρούχα. Οι συμμαθητές της όμως την αντιμετώπισαν με bullying με αποτέλεσμα οι γονείς της να πάρουν την απόφαση να αφήσει το σχολείο και να κάνει μαθήματα κατ’ οίκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.