google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΑΤ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης
Τη διολίσθηση της δεύτερης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. στην εφαρμογή αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής πολιτικής κατ’ εφαρμογήν των κυρίαρχων πολιτικών στην Ε.Ε. επισήμανε η ημερίδα της Λαϊκής Ενότητας «Ενωμένοι ενάντια στη φτώχεια, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον ρατσισμό», που έγινε το Σάββατο στην ΕΣΗΕΑ ενόψει της χτεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Μετανάστη. Η Μάνια Μπαρσέφσκι από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του κόμματος σημείωσε τις δραματικές συνθήκες στις οποίες ζουν στα νησιά οι πρόσφυγες-θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία και στο Ιράκ, την ώρα που η ναζιστική οργάνωση αξιοποιεί τον φόβο των ΜΜΕ, την κερδοσκοπία των ΜΚΟ και την προκλητικά φιλική κυβερνητική στάση.
Ο Στράτος Γεωργούλας από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου μίλησε για τον θεσμικό ρατσισμό και τα κρατικά εγκλήματα στα κέντρα κράτησης της Λέσβου και ανέδειξε το ζήτημα των ευρωπαϊκών κονδυλίων που δίνονται σε συγκεκριμένες ΜΚΟ και πανεπιστημιακούς. Ο δικηγόρος Βασίλης Παπαστεργίου επισήμανε τις συνεχείς υποχωρήσεις του προσφυγικού δικαίου στην Ελλάδα και την Ε.Ε., με αιχμή την υλοποίηση της ευρωτουρκικής διακήρυξης.
Ο ακτιβιστής Αντώνης Σιγάλας, μέλος της Πλεύσης Ελευθερίας, ζήτησε να δημιουργηθούν χώροι ασφάλειας για τους ΛΟΑΤ πρόσφυγες μέσα στα προσφυγικά κέντρα, να υπάρξει ενημέρωση των Υπηρεσιών Υποδοχής και Ασύλου για τα προβλήματα και τα δικαιώματά τους, και σημείωσε πως η κυβέρνηση τα έχει βρει με την Ε.Ε. στο προσφυγικό, με αντάλλαγμα το πράσινο φως στις αξιολογήσεις του τρίτου μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.