google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Άρειος Πάγος: 8,5 χρόνια μετά κρίνει τους πρώτους gay γάμους στην Τήλο

H ΘΕΣΗ ΤΟΥ LGBT GREECE: Πρίν δείτε το κείμενο στο τέλος αεροπαγίτης ισχυρίζεται ότι η Ευρωπαική σύμβαση Δικαιωμάτων του ανθρώπου ορίζει το διαχωρισμό των δυο φύλων, όμως μιλά για ισότητα, ισονομία και δικαιώματα ιδίας κατάστασης. Όπως η Παγκόσμια χάρτα ορίζει ότι όλοι γεννιούνται ίσοι χωρίς διαχωρισμούς...
Ο Θεμιστοκλής με τον Δημήτρη ήταν από τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια που παντρεύτηκαν στην Ελλάδα. Στην Τήλο, στις 2 Ιουνίου του 2008, κάτω από άκρα μυστικότητα, ο τότε δήμαρχος του νησιού ένωσε και επίσημα τη ζωή τους. 8,5 χρόνια μετά, ο Άρειος Πάγος θα κρίνει τη νομιμότητα του πολιτικού γάμου τους. Στο Β’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου συζητήθηκε το πρωί η προσφυγή του ζευγαριού.Ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου που έκρινε το δικό τους γάμο και αυτόν δύο γυναικών «ως παρανόμως τελεσθέντες και ανυπόστατους, νόμω ανύπαρκτους και χωρίς να παράγεται εξ αυτών κανένα έννομο αποτέλεσμα».
  “Άκυρος ο γάμος”
«Δεν νοείται πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων» υποστήριξε ο αρεοπαγίτης εισηγητής κατά την ακροαματική διαδικασία, προτείνοντας να μην αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου και παράλληλα κρίνοντας αναγκαία τη θέσπιση με ρητή νομοθετική διάταξη του γάμου μεταξύ ομοφύλων. Ο εισηγητής επικαλέστηκε διατάξεις του Αστικού Κώδικα και την ισχύουσα νομοθεσία για να καταλήξει στην κρίση ότι “δεν είναι επιτρεπτός ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών”.
Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Η αναφορά των διατάξεων του Α.Κ. σε «συζύγους» και «μελλονύμφους», ουδόλως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έγινε για να καταδείξει ότι εφεξής «αναγνωρίζει» πολιτικό γάμο και μεταξύ ομοφύλων, αλλά μάλλον ότι υιοθετήθηκε αυτή η φρασεολογία για λόγους νομοτεχνικούς. Από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα δεν συνάγεται καταλυτικό επιχείρημα υπέρ της αναγνώρισης πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφύλων, αφού και εκεί διακρίνονται τα δύο φύλα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.