google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Εξοργισμένη η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για τη συμμετοχή Σεφερλή στο «Hairspray»

THN οργή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας προκάλεσε η ελληνική διανομή του μιούζικαλ «Hairspray» που θα ανέβει στο θέατρο Ακροπόλ, αφού, τον ρόλο της Έντνα, της εμβληματική περσόνα της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας, θα ερμηνεύσει ο Μάρκος Σεφερλής.
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουότερς έγραψε και γύρισε την κινηματογραφική ταινία «Hairspray» το 1988, δίνοντας το ρόλο της μητέρας της ηρωίδας στη μούσα του, τη γιγαντόσωμη drag queen Divine. Ο Χάρις Γκλεν Μίλτστεντ ή αλλιώς Divine ανήγαγε το κιτς σε τέχνη. Η drag περσόνα της δεν λατρεύτηκε μόνο από τους γκέι, αλλά και από το ευρύ κοινό, αφού δεν περιορίστηκε στην trash και disco σκηνή, αλλά θριάμβευσε και στο mainstream θέαμα.
«Ο Σεφερλής είναι άνθρωπος που έχει στηρίξει την καριέρα του σε πάσης φύσεως ρατσιστικά, ομοφοβικά, τρανσφοβικα, μισογύνικα αστεία που οι απαίδευτοι “Αίλλυνες” συνεχίζουν να στηρίζουν, παρόλο το κράξιμο που έχει φάει», τονίζει άρθρο στο περιοδικό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Antivirus.
Μεταξύ άλλων στο άρθρο σημειώνεται.
«Κάθε κουήρι που σέβεται την εαυτή της λατρεύει την αναρχική βασίλισσα Divine και τις ταινίες του John Waters που πρωταγωνιστεί.
Πρέπει να ήμουν 23 (1996) όταν είδα το «Female Trouble» σε μεταμεσονύχτια προβολή ενός καναλιού κι εθίστηκα. Η Divine ήταν η ενσάρκωση των φόβων της ετεροκανονικής μας κοινωνίας: «χοντρή», «άσχημη», «κακόγουστη», «βρωμιάρα», «ανώμαλη». Βέβαια αργότερα ήρθε το «Hairspray», η πρώτη πιο ποπ και «κανονική» ταινία του Waters που ξαναγυρίστηκε με το John Travolta στο ρόλο που έπαιξε η Divine, και φυσικά μετά από αυτό έχει παρουσιαστεί στο θέατρο από πολλούς θεατρικούς θιάσους ανά τον κόσμο.
Καιρός λοιπόν να ανέβει και σε ελληνικό θέατρο. Και ποιος διάσημος «κωμικός» θα παίξει τον περιβόητο ρόλο της Edna Turnblad; Ο «άνθρωπος» που έχει στηρίξει την καριέρα του σε πάσης φύσεως ρατσιστικά, ομοφοβικά, τρανσφοβικα, μισογύνικα αστεία που οι απαίδευτοι «Αίλλυνες» συνεχίζουν να στηρίζουν, παρόλο το κράξιμο που έχει φάει τελευταία από διάφορες μεριές.
Τι να πω, μόνο ντροπή για το Ακροπόλ και τη σκηνοθέτιδα Θέμιδα Μαρσέλλου, η οποία είμαι σίγουρη ότι δεν έχει καμία επαφή με την κουήρ κουλτούρα, απλά θέλει να σερβίρει ένα ακόμα σκουπίδι στις μάζες και να βγάλει κάνα ευρουλάκι. Και δεν είναι μόνο αυτό: η ταινία έχει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα και έχει πολλούς μαύρους χαρακτήρες. Ανυπομονώ να δω πως ακριβώς θα παιχτούν αυτοί οι ρόλοι. Θα προσληφθούν μαύροι ηθοποιοί; Ναι καλά, ας ετοιμαστούμε για ένα πανδαιμόνιο blackface και λοιπών προσβολών, που μόνο στη Γελάδα μας ξέρουμε να κάνουμε τόσο καλά (…)».
Αντίστοιχα, ο Μανώλης Βαμβούνης εμπνευστής των «Queer Theatre Awards»έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.
«Ο εμετός της εβδομάδας: Ο Μάρκος Σεφερλής ανακοινώθηκε πρωταγωνιστής στο Hairspray! Τεράστια ντροπή και στη Θέμις Μαρσέλου και στην παραγωγή της παράστασης, που σε έναν από τους πιο εμβληματικους queer ρόλους της παγκόσμιας pop κουλτούρας, στον οποίο έγραψε ιστορία η Drag Queen Divine, θα βάλουν τώρα τον πιο δραστήριο ομοφοβικό της χώρας, ο οποίος κάνει εδώ και δεκαετίες καριέρα εξευτελίζοντας τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για φτηνά γέλια στο κοινό του από αμόρφωτους πιθήκους. Τουλάχιστον έχει έστω ένα κοινό με τη Divine, αυτή έμεινε στην ιστορία τρώγοντας αληθινά σκατά στην κάμερα, και αυτός έχει χτίσει όνομα ταΐζοντας τα στο στόμα στο κοινό του». Από το tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.