google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ζουγανέλης: Φασισμός είναι να ντρεπόμαστε να πούμε την αλήθεια

«Δε θεωρώ ότι είπα τίποτα κακό», υποστήριξε ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφορικά με τη μήνυση που δέχτηκε για «ρατσιστικές αναφορές». «Ρατσισμός και φασισμός» είναι «να ντρεπόμαστε να πούμε την αλήθεια» απάντησε ο ηθοποιός.
Ο Γιάννης Ζουγανέλης μίλησε για τη μήνυση που δέχθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, περί «ρατσιστικών» και «αντι-μεταναστευτικών αναφορών».
«Έχω διαβάσει τη δικογραφία μέσα από τα sites, αλλά δεν έχει φτάσει στα χέρια μου», δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.
Δίνοντας διευκρινίσεις για την επίμαχη δήλωση που οδήγησε σε μήνυση, ο κ. Ζουγανέλης επέμεινε στα όσα είπε, ενώ τόνισε ότι είναι «ρατσισμός και φασισμός» το γεγονός «να ντρεπόμαστε να πούμε την αλήθεια»
«Καταρχήν σέβομαι τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Η φύση μου, μου επιτρέπει να σέβομαι περισσότερο το ελληνικό βίωμα και τους Έλληνες. Και βέβαια έχουμε ανοίξει διάπλατα την αγκαλιά μας και φιλοξενούμε ξένους, μετανάστες. Η φιλοξενία είναι μια μοναδική, ελληνική λέξη. Εγώ απλώς είπα ότι σαν ποιότητα μεταναστών, επειδή και Έλληνες είναι μετανάστες και είναι ακόμη και τώρα, υπάρχει μια άλλη ποιότητα», δήλωσε ο ηθοποιός και αναρωτήθηκε εάν «είναι κακό αυτό;»
Τόνισε δε ότι «δε συμπεριφέρονται οι Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό όπως συμπεριφέρονται οι μετανάστες στην Ελλάδα», διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί για «συλλήβδην» όλους τους μετανάστες, αλλά για «ένα μέρος» εξ αυτών το οποίο είναι «πολύ επιθετικό απέναντι στην καθημερινότητα και το βίωμά μας».
«Εάν πας στο κέντρο της Αθήνας και κυκλοφορήσεις στην πολύ ‘ωραία' περιοχή της Αθήνας, της Σωκράτους, (θα δεις) να βάλλεται κυρίως το θηλυκό στοιχείο», είπε ο κ. Ζουγανέλης απευθυνόμενος στη Φαίη Σκορδά.
Επανέλαβε δε το περιστατικό ότι στα πρώτα χρόνια της μεταναστευτικής κρίσης, ο ίδιος είχε πάει εθελοντικά σε συσσίτιο και ένας μετανάστης «μου πέταξε τη σαλάτα» που του προσέφερε.
«Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Αχαρνών υπήρχε ένας παππάς, υπάρχει ακόμα ο εξαιρετικός Δημήτρης Παπανδέου και λέγεται ο ‘παππάς των προσφύγων' και πριν τρεις μέρες τον έκαναν μαύρο στο ξύλο. Θα ντρεπόμαστε δηλαδή να πούμε την αλήθεια; Αυτός είναι ο ρατσισμός και ο φασισμός! Και αυτό το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι δεν μπορώ να καταλάβω, τι παρατηρεί;», τόνισε.
Ο δημοφιλής ηθοποιός επέμεινε ότι «δε θεωρώ ότι είπα τίποτα κακό. Εγώ υπερασπίζομαι το ελληνικό βίωμα. Για την κακή πλευρά (μίλησα). Το καλό πρέπει να επικοινωνείται αλλά δεν πρέπει και να αφορίζεται το κακό; Δεν θα πρέπει να μην ισοπεδωθούμε στο ψέμα και την ψευτο-άμβλυνση των πραγμάτων; Δεν πρέπει να λέμε μεταξύ μας την αλήθεια;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.