google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ο ρατσισμός στο επίκεντρο, κινδυνεύει με τιμωρία η Τσέλσι

Το αρνητικό φαινόμενο του ρατσισμού συνεχίζει να απασχολεί στην Ευρώπη, με την Τσέλσι να κινδυνεύει με τιμωρία για αντισημιτικά συνθήματα των οπαδών της κατά τη διάρκεια αγώνα του Europa League με την Βίντι στη Βουδαπέστη τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε η UEFA. Οι αξιωματούχοι του ιταλικού ποδοσφαίρου έκαναν γνωστό ότι θα ακολουθήσουν την FIFA ώστε να αντιμετωπίσουν αυτά τον ρατσισμό στα γήπεδα.
Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, έκανε γνωστό ότι ολοκλήρωσε την σχετική έρευνα και πως «σε σχέση με τα φερόμενα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τσέλσι με τη Βίντι, έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της αγγλικής ομάδας». Η ακρόαση θα διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου, πρόσθεσε η UEFA. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι ορισμένοι οπαδοί της Τσέλσι, έλεγαν τραγούδια με ρατσιστικό περιεχόμενο, για τους οπαδούς της Τότεναμ στην ισοπαλία 2-2 στην Ουγγαρία.
Η Τσέλσι, εξέδωσε ανακοίνωση μετά το παιχνίδι που περιγράφει τον αντι-σημιτισμό ως «απαράδεκτο σε αυτόν τον σύλλογο και την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας». Οι «μπλε» προχώρησαν στους «32» του Europa League, μπροστά από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ενώ η Βίντι έμεινε τρίτη και ο ΠΑΟΚ κατετάγη τέταρτος στον όμιλο.
****
Την ίδια ώρα στην Ιταλία έγινε γνωστό ότι οι αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου της χώρας, θα ενημερωθούν για να ακολουθήσουν τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση ρατσιστικών συνθημάτων και συμπεριφορών οπαδών, δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας (FIGC).
Ο πρόεδρος της FIGC, Γκάμπριελ Γκράβινα, δήλωσε στην εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» ότι η FIGC θα «απλοποιήσει» τη διαδικασία αντιμετώπισης ρατσιστικών περιστατικών μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της Ιντερ στον αμυντικό της Νάπολι, Καλίντου Κουλιμπαλί.
Υπήρξε σύγχυση σχετικά με το πώς το περιστατικό θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί στο γήπεδο, καθώς ο Αντσελότι είπε ότι η Νάπολι ζήτησε ανεπιτυχώς τρεις φορές, να σταματήσει ο αγώνας. Η FIFA και η UEFA έχουν υιοθετήσει μια λεγόμενη διαδικασία τριών βημάτων σε περιπτώσεις ρατσισμού: προειδοποίηση προς τους οπαδούς, ολιγόλεπτη διακοπή του παιχνιδιού και οριστική διακοπή του αγώνα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Μάτεο Σαλβίνι δήλωσε, ωστόσο ότι ήταν αντίθετος με την ιδέα της διακοπής των παιχνιδιών, λέγοντας ότι θα ήταν ολίσθημα για το ιταλικό ποδόσφαιρο.
«Σεβόμαστε τις ιδέες του υπουργού αλλά η FIGC πρέπει να ακολουθήσει τις διαδικασίες της FIFA και της UEFA», δήλωσε ο Γκραβίνα και συνέχισε: «Στην επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία για την διακοπή των αγώνων. Μετά από μια πρώτη ανακοίνωση στο γήπεδο, ο αγώνας θα σταματάει προσωρινά και οι ομάδες θα πηγαίνουν στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου. Αν τα συνθήματα συνεχίζονται, οι παίκτες θα πηγαίνουν στα αποδυτήρια. Στο σημείο αυτό οι αρχές θα αποφασίσουν αν ο αγώνας θα συνεχιστεί ή θα διακόπτεται οριστικά».
Σύμφωνα με τους ιταλικούς κανόνες που θεσπίστηκαν το 2013, εναπόκειται στον διαιτητή του αγώνα να ειδοποιεί τον «τέταρτο» για περιπτώσεις ρατσισμού, αλλά ο Γκράβινα δήλωσε ότι η δουλειά αυτή πρέπει να γίνεται από αξιωματούχους της ομοσπονδίας. «Ο διαιτητής πρέπει να διαιτητεύσει τον αγώνα», υπογράμμισε ο Γκράβινα και συμπλήρωσε: «Είναι αδιανόητο ότι πρέπει να είναι υπεύθυνος για την εκκένωση του γηπέδου».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.