google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ο Κωνσταντίνος Μποσινάκης από την Τρίπολη μιλά για το ρατσισμό, την ομοφοβία και την καταπίεση

ENAΣ νέος, ταλαντούχος ηθοποιός από την Τρίπολη, ο Κωνσταντίνος Μποσινάκης, συμμετέχει στη διαδραστική performance «Tunnel of Oppression» του Δημήτρη Πλαβούκου η οποία παρουσιάζεται στο 5ο OPEN SEPTEMBER Φεστιβάλ Τεχνών από τον Πολυχώρο VAULT Theatre Plus την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00.
Ο Κωνσταντίνος Μποσινάκης έχει φοιτήσει στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Τρίπολης, ενώ σπουδάζει στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου.
Η διαδραστική περφορμανς του Δημήτρη Πλαβούκου, μεταφέρεται σε μορφή παράστασης στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ Τεχνών που διοργανώνει ο Πολυχώρος Vault Theatre Plus. Η παράσταση συμπίπτει με τον ένα χρόνο λειτουργίας του Tunnel of Oppression στην Ελλάδα. Το Open September κλείνει φέτος τα 5 του χρόνια και εκφράζοντας πλήρως την φιλοσοφία του VAULT, φιλοξενεί ένα σύνολο καλλιτεχνών από όλες τις μορφές τέχνης.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ
«Ιστορίες. Αληθινές ιστορίες. Βιώματα, μυστικά, αλήθειες, όλα παγιδευμένα μέσα σε ένα τούνελ. Ιστορίες που αντηχούν, καθώς οι σκιές χορεύουν παιχνιδιάρικα μέσα στο τούνελ». Η αποξένωση των ανθρώπων μέσα από την απρόσωπη επαφή των social media και η έκθεση για τη στιγμιαία δημοσιότητα. Οι θεατές μετατρέπονται σε κοινό μιας εκπομπής και παρακολουθούν τη διάσημη παρουσιάστρια και τον καλεσμένο της καθώς εκείνος περιγράφει στιγμές από τη ζωή του. Μια ζωή σαν ένα τούνελ. Καθώς κατευθύνεται προς την έξοδο, οι ιστορίες που έχει ακούσει και ζήσει, παίρνουν ζωή καθώς το φως τρυπώνει μέσα στο σκοτάδι του τούνελ. Μας καθοδηγεί μέσα στο σκοτάδι και μας παρακινεί να γίνουμε εμείς το μέσο για να φτάσουν οι ιστορίες στην κάθαρση και να «καούνε» στο φως.
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
Ο Δημήτρης Πλαβούκος ενώνει τις αναπαραστάσεις σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων που θίγονται στη διαδραστική του περφορμανς και δημιουργεί μια καινούργια ιστορία. «Δεμένες» γύρω από την ιστορία του αφηγητή, οι αναπαραστάσεις μπλέκουν με την καινούργια αυτή ιστορία και μετατρέπουν την παράσταση σε μεγεθυντικό καθρέπτη της καθημερινότητας. Η βία, ο ρατσισμός, η διάκριση, η ομοφοβία και η καταπίεση που δέχονται ομάδες ανθρώπων, παρουσιάζεται μέσα από τις ιστορίες της παράστασης που παροτρύνουν το θεατή να ανοίξει τα μάτια στην πραγματικότητα γύρω του και να λύσει τη σιωπή του. Με στόχο την ενημέρωση, την κατανόηση και την αποδοχή, το Tunnel of Oppression: Η Παράσταση εξυμνεί και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα.
Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει αποφόρτιση από την ομάδα Ψυχολόγων του Tunnel of Oppression και ενημέρωση από φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.