google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Πάολα Ρεβενιώτη, οι αναρτήσεις σου είναι ό,τι καλύτερο στο ελληνικό Facebook

 


Η wikipedia γράφει για εκείνη:

Η Πάολα Ρεβενιώτη, γνωστή ως Πάολα, είναι Ελληνίδα τρανς γυναίκα,κινηματογραφίστρια, εκδότρια,καλλιτέχνης, ακτιβίστρια και πρωτοπόρα φυσιογνωμία του ελληνικού ΛΟΑΤ κινήματος. Από νεαρή ηλικία και λόγω του κοινωνικού αποκλεισμού τρανς ατόμων από οποιαδήποτε εργασία, βιοπορίστηκε ως εργάτρια του σεξ.Η συνεισφορά της στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων στην Ελλάδα θεωρείται μεγάλη και μνημονεύεται συχνά ως «θρύλος» της Αθηναϊκής τρανς κουλτούρας.

Από πρώτο χέρι, τυχαίνει να γνωρίζω πως δεν της αρέσει να την προσδιορίζουν ως τρανς, ακτιβίστρια και τα συναφή. Η Πάολα Ρεβενιώτη είναι η Πάολα Ρεβνιώτη, ένας άνθρωπος από εκείνους τους σπάνιους, με το βαθύ βλέμμα, από εκείνους τους ερωτικούς, τους δημιουργικούς, τους αγνούς. Τι κάνει μια ζωή η Πάολα; Λέει την αλήθεια.

Βεβαίως, την λέει μέσα από την τέχνη της: τα ποιήματα και τις φωτογραφίες κάποτε, τα ντοκιμαντέρ εσχάτως. Αφοπλιστική λιτότητα και καθαρότητα στην ματιά και την σκέψη της. Την λέει όμως και μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook. Αναρτήσεις που μοιάζει να χαρτογραφούν την καθημερινότητά της, στην οποιά μοιάζει να μας επιτρέπει να μπούμε, αλλά με όρους και όρια. Ξέρουμε τι τρώει, αλλά όχι με ποιους-όχι αν δεν θέλει η Πάολα να μας τους δείξει ή να μας τους αναφέρει.

Ξέρουμε πού ταξιδεύει, τι της αρέσει (το νόστιμο φαγητό, οι ωραίοι άνθρωποι, το κάπνισμα, η καλή ζωή), τι απεχθάνεται (τους φαιδρούς τηλεαστέρες, τη μόνιμη νοσταλγία, τη γκρίνια, την κακία), ξέρουμε ότι είναι πολιτικοποιημένη όσο δεν πάει.

Το 1990 συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφια των Οικολόγων Εναλλακτικών και λίγο αργότερα έγινε το πρώτο τρανς άτομο που έθεσε υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές. Το 1996 συζητήθηκε το όνομά της ως υποψήφια βουλευτής των Ελλήνων Οικολόγων, μια υποψηφιότητα που τελικά δεν προέκυψε λόγω εσωκομματικών -τρανσφοβικών- αντιδράσεων. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια στην Α’ Αθηνών με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Α, η Πάολα, με τα πικρά, με τα γλυκά χιλιόμετρά της πάνω στους περισσότερους στίβους της ζωής! Ακόμα και αυτόν της μητρότητας…

Δεν καμώνεται ποτέ την γλυκιά, την ευγενική, την παντογνώστρια, έχει βιτριολικό χιούμορ, οι διαφωνίες της με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο σε comments είναι από μόνες τους ένα σύμπαν άξιο κινηματογράφησης.

Βαθύτατα μορφωμένη, αλλά όχι ψευτοκουλτουριάρα.

Τι να μας πει για τους αγαπημένους της συγγραφείς και μουσικούς, τι να μας πει για τις δεκαετίες που όργωσε στην Ελλάδα και την Ευρώπη καρδιές και κορμιά, τι να μας πει για την γνωριμία της με την Κατερίνα Γώγου και τόσους άλλους διανοούμενους καλλιτέχνες και ποιητές;

Η Πάολα Ρεβενιώτη διδάσκει μαθήματα απλής, απτής και ανεπιτήδευσης γαματοσύνης, απλώς με το να είναι ο εαυτός της-σα να εκπληρώνει τον αρχικό στόχο των δημιουργών των κοινωνικών δικτύων.

Δείτε δέκα διαφορετικές αναρτήσεις της πάνω σε θέματα που αφορούν τον μικρόκοσμό της, αλλά και την κοινωνία. Αγαπάμε να τις παρακολουθούμε και για όσα αναφέρουν, αλλά και για τα σχόλια από κάτω. Μέσα από το προφίλ της Πάολας έχουμε μάθει από συνταγές, μέχρι καταπληκτικά μπαρ στο Βερολίνο και από ιστορία μέχρι εξελίξεις για την εγχώρια showbiz που έχουν πλάκα και γούστο.

1.Η Πάολα μας δείχνει μια κουζίνα αρχαίου ελληνικού νοικοκυριού.

 

2. Μιας μαγειρεύει κάτι από την μαγική, σεφαραδίτικη κουζίνα και μας χαρίζει και την συνταγή

3. Κάνει τα πιο ευφυή και σοβαρά κοινωνικοπολιτικά σχόλια, συνήθως με χιούμορ και ανοιχτωσιά

4. Ο Παπαϊωάννου την κάλεσε στο Μέγαρο και εκείνη ενθουσιάστηκε. Σκάσαν οι οχτροί της-κυριολεκτικά.

Ε, ναι!

 

5. Παρεάκια καλύτερα από τα δικά μας. Στο στούντιο για την εκπομπή της.

 

6. Μας ξεναγεί στους τόπους που επισκέπτεται, συνήθως με αφορμή την προβολή των ταινιών της. Πάντα με την αμίμητη αισθητική της.

 

7. Μας μορφώνει. Τελεία.

 

8. Δεν μασάει τα λόγια της. Δεν έχει παρωπίδες. Και τους τα χώνει!

 

9. Αγαπά πάντα την Ομορφιά και την Καύλα.

 

 

10. Αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να την εφεύρουμε. Ή έστω, να την εμπνευστούμε.

 

Δείτε και το τρέιλερ του τελευταίου της ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πικροδάφνες», αν θέλετε. Και στείλτε της μήνυμα στο Facebook για να προμηθευτείτε την ταινία-με το αζημίωτο.

Αλλιώς, πώς η Πάολα θα καταφέρει να γυρίσει και την επόμενη που σχεδιάζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.