google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Το TikTok βάζει όρους κατά του misgendering και υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων


 Το TikTok ανανεώνει τα guidelines της κοινότητας, παίρνοντας αυστηρότερα μέτρα κατά του κακοποιητικού περιεχομένου που προωθεί misgendering, deadnaming, conversion therapy και μισογυνισμό προς ΛΟΑΤΚΙ άτομα και γυναίκες.

Μετά από χρόνια επικρίσεων, το TikTok δεσμεύτηκε να προστατεύσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα από το cyber bullying, απαγορεύοντας στους χρήστες να αποκαλούν ΛΟΑΤΚΙ άτομα με τα deadnames τους («deadnaming»), ενώ παράλληλα βάζει «φρένο» και στον λανθασμένο προσδιορισμό ταυτότητας φύλου (misgendering).

Σύμφωνα με πληροφορίες του pinknews, η δημοφιλής εφαρμογή προχώρησε σε μια νέα ενημέρωση των οδηγιών της κοινότητας (community guidelines), προκειμένου να καταστήσει το TikTok ένα ασφαλέστερο μέρος για περιθωριοποιημένες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των LGBT+ ατόμων και των γυναικών.

 
 

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, το TikTok ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύει πλέον το misgendering, το deadnaming και τον μισογυνισμό, καθώς και σχετικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα που προωθεί τη βάρβαρη πρακτική της «θεραπείας αλλαγής σεξουαλικού προσανατολισμού», δηλαδή της ψευδοεπιστημονικής πρακτικής που επιδιώκει να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου από ομοφυλόφιλο ή αμφιφυλόφιλο σε ετεροφυλόφιλο, χρησιμοποιώντας ψυχολογικές ή πνευματικές παρεμβάσεις («conversion therapy»).

 

Ο Cormac Keenan, επικεφαλής του τμήματος Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας του TikTok, ανέφερε σε δήλωσή του ότι αυτές οι «πρακτικές έχουν απαγορευτεί εδώ και καιρό» στην εφαρμογή, εξηγώντας ότι τώρα είναι η ώρα να απαγορευτεί ρητά αυτό το περιεχόμενο.

@sunnylcomedy Cis allies don’t ever use my deadname for any reason challenge!!! #deadname #deadnamed #transgender #trans #transgirl #transwoman #cisallies #ally ♬ Pope Is a Rockstar – Sales

 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτή η αλλαγή ήρθε μετά από feedback δημιουργών βίντεο και «οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών», οι οποίοι επισημαίνουν ότι είναι «σημαντικό να είναι σαφές στις οδηγίες της κοινότητάς μας» ότι το TikTok είναι κατά του περιεχομένου που εκφοβίζει ΛΟΑΤ+ πρόσωπα.

@mx.deran This is not a call for guilt. It is a call to action. I hope this resonates.💕 #trans #nonbinary #misgendering ♬ original sound – Ty Deran

@canklemorris I used to be way to lenient about people misgendering me and I’m glad I got over being afraid to correct people #nonbinary #transmasc ♬ original sound – chase

«Επιπλέον, ελπίζουμε ότι η πρόσφατη λειτουργία μας που επιτρέπει στους ανθρώπους να προσθέτουν τις αντωνυμίες τους, θα ενθαρρύνει τον διάλογο με σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς στην πλατφόρμα μας», δήλωσε ο Keenan.

@steviegayparade_ Allies this is your job! #KeepItRealMeals #allyship #trans #nonbinary #deadnaming #misgendering #theythem #lgbt #queer #xyzbca #fyp #foryou ♬ original sound – Stevie Jae Davis

Η GLAAD επαίνεσε το TikTok για την πρόσφατη ενημέρωση των community guidelines και τη σκληρότερη στάση που φαίνεται να παίρνει απέναντι σε κακοποιητικό περιεχόμενο κατά των ΛΟΑΤ+ ατόμων.

Σημειώνουμε ότι η GLAAD είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός (ΜΚΟ) παρατήρησης των μέσων ενημέρωσης που ιδρύθηκε το 1985 ως φορέας διαμαρτυρίας ενάντια στον δυσφημιστικό τρόπο με τον οποίο καλύπτονται τα LGBT άτομα.

Η Sarah Kate Ellis, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD, δήλωσε ότι οι πλατφόρμες «δημιουργούν ένα ανασφαλές περιβάλλον για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στο διαδίκτυο» όταν δεν απαγορεύονται ενέργειες κατά των τρανς ατόμων, όπως «misgendering» ή «deadnaming».

Η Bridget Todd, διευθύντρια επικοινωνίας της ομάδας υπεράσπισης UltraViolet για τη δικαιοσύνη των φύλων, δήλωσε ότι το TikTok «έγινε από σήμερα λίγο πιο ασφαλές για τις γυναίκες, τα LGBQ και τα τρανς άτομα».

«Επικροτούμε το TikTok για την αποτελεσματική ανταπόκρισή του στις συστάσεις μας και την εφαρμογή τους σε μια ενημερωμένη, πιο προστατευτική πολιτική των χρηστών», δήλωσε η Bridget Todd. «Ακόμα κι έτσι, είναι σαφές ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουν σε όλους τους τομείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.