google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Enola Gay: Το αντιπολεμικό τραγούδι που θεωρήθηκε ύμνος των γκέι


 «…Enola gay, είναι η μητέρα περήφανη για το μικρό αγόρι σήμερα. Αυτό το φιλί που έδωσες δεν πρόκειται ποτέ να ξεθωριάσει. Enola gay, έπρεπε να είχες μείνει στο σπίτι χθες. Ακούσαμε το μήνυμά σου στο ράδιο, συνθήκες φυσιολογικές και επιστρέφεις σπίτι. Αυτά τα παιχνίδια που παίζεις, θα καταλήξουν σε κάτι περισσότερο από δάκρυα μια μέρα… »

Remaining Time 0:00
 

Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος, Orchestral Maneuvers in the Dark, ο Άντι Μακ Κλάσκι, έγραψε αυτό το αντιπολεμικό τραγούδι με αφορμή τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα στα τέλη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Στις 6 Αυγούστου 1945, οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν τις περιοχές Χιροσίμα και Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, με βόμβες ουρανίου. Αυτή θεωρείται και η πρώτη πυρηνική επίθεση στην ιστορία. Υπολογίζεται ότι πέθαναν πάνω από 70.000 άνθρωποι αμέσως μετά τη ρίψη. Φυσικά, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αυξήθηκε .

Το όνομα του ίδιου του βομβαρδιστικού επιλέχθηκε από τον πιλότο του, συνταγματάρχη Paul Tibbets , ο οποίος το ονόμασε από τη μητέρα του, Enola Gay Tibbets (1893–1983), η οποία είχε πάρει το όνομά της από την ηρωίδα του μυθιστορήματος Enola.

Ο στίχος του τραγουδιού ζητά από τον ακροατή να σκεφτεί εάν οι βομβαρδισμοί ήταν απαραίτητοι ("Δεν θα έπρεπε ποτέ να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο"). Η φράση «Είναι η μητέρα περήφανη για το Μικρό αγόρι σήμερα;», είναι μια νύξη τόσο για το παρατσούκλι της βόμβας ουρανίου όσο και για τον πιλότο Paul Tibbets που ονομάζει το αεροσκάφος από τη μητέρα του. Η φράση, "Είναι 8:15, και αυτή είναι η ώρα που ήταν πάντα", αναφέρεται στην ώρα της έκρηξης πάνω από τη Χιροσίμα στις 8:15 π.μ. καθώς πολλά ρολόγια «πάγωσαν» από τις επιπτώσεις της έκρηξης. Προσδιορίζεται ως « αντιπολεμικό » κομμάτι, αν και ο McCluskey δήλωσε ότι "δεν είχε πραγματικά πολιτικά κίνητρα για να γράψει το τραγούδι".

Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου 1980 και θεωρήθηκε ως ένας γκέι ύμνος .Το κομμάτι έγινε αντιληπτό από κάποιους ως ομοφυλόφιλος ύμνος. Ως εκ τούτου, απαγορεύτηκε η αναπαραγωγή του στο δημοφιλές παιδικό πρόγραμμα του BBC1 Swap Shop. Τελικά έφτασε στο 8 στο UK Singles Chart. Ήταν επίσης επιτυχία σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη, κατακτώντας την κορυφή των charts στην Ιταλία και την Ισπανία.

1 σχόλιο:

  1. 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷
    1982
    Εγώ νόμιζα ότι είναι ύμνος
    υπέρ της βόμβας
    δε κατάλαβα τίποτα

    πάντως έχει ωραίο synthesizer 80s
    Καλά είναι και τα
    new retrowave......8ps synth

    Εγώ πάντως νόμιζα ότι ήταν ύμνος
    στη στρατιωτική ισχύ της Αμερικής
    και υπέρ της βόμβας
    έμαθα κατι νέο σήμερα
    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.