google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Εκπρόσωποι Ρ/Καθ. Εκκλ. Γερμανίας απαιτούν αναθεώρηση διδασκαλίας για ΛΟΑΤ

 

Οι Γερμανοί Καθολικοί πιστεύουν ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις δεν είναι αμαρτία και είναι καιρός ο Πάπας να επανεκτιμήσει την ομοφυλοφιλία.

Η συντριπτική πλειοψηφία της «Συνοδικής Οδού» των Καθολικών στη Γερμανία ζήτησε αλλαγή στις διδασκαλίες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σχετικά με την ομοφυλοφιλία, αναφέρει το kath.ch.

Πρόκειται για αλλαγή των διατάξεων για την αντισύλληψη, καθώς και για την ομοφυλοφιλία στο Κατηχητικό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Οι συμμετέχοντες της «Συνοδικής Οδού», η συνέλευση της οποίας πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη στις 5 Φεβρουαρίου 2022, υπερψήφισαν σε πρώτη ανάγνωση δύο σχετικά έγγραφα που θα αναπτυχθούν στο μέλλον.

Στο πρώτο έγγραφο, οι Καθολικοί της Γερμανίας συνέστησαν στον Πάπα να πραγματοποιήσει «επαναξιολόγηση της ομοφυλοφιλίας». Σύμφωνα με εκπροσώπους της «Συνοδικής Οδού», η σεξουαλικότητα των ομοφυλόφιλων δεν είναι αμαρτία και «δεν πρέπει να αξιολογείται ως εγγενώς κακή».

«Επειδή ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός ανήκει στην ταυτότητα του ανθρώπου που δημιούργησε ο Θεός, δεν πρέπει να αξιολογείται ηθικά διαφορετικά από οποιονδήποτε άλλο σεξουαλικό προσανατολισμό», αναφέρει το έγγραφο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα μέλη της συνέλευσης κατέληξαν σε συμφωνία ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις κατά των ομοφυλόφιλων στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Επίσης κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, εκφράστηκε επανειλημμένα η άποψη ότι «η τρέχουσα καθολική σεξουαλική ηθική είναι απίθανο να έχει κάτι κοινό με την πραγματικότητα της ζωής για πολλούς Καθολικούς».

spzh.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.