google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

LGBT (ΛΟΑΤ): Όλοι έχουν δικαίωμα στον έρωτα

 

πηγή εικόνας: google.com

 

Νομίζω από τον τίτλο είναι προφανές για πιο θέμα θα μιλήσω σε αυτό το άρθρο, για όσους δεν γνωρίζουν τη σημαίνει το LGBT πάμε να το επεξηγήσουμε αναλυτικά. Το  LGBT (ΛΟΑΤ) είναι ένα ακρωνύμιο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος, και Τρανς.

Η έννοια τις κάθε ονομασίας

– Λεσβίες: γυναίκες που έλκονται αποκλειστικά από γυναίκες

Γκέι: άνδρες που έλκονται αποκλειστικά από άνδρες

Αμφιφυλόφιλοι: άτομα που έλκονται και από τα δυο φύλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

-Τρανς: άτομα που αυτοπροσδιορίζονται με διαφορετική ταυτότητα φύλου από αυτή που ήταν κατά την γέννηση τους

Οι  νόμοι που αφορούν τα ΛΟΑΤ άτομα τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί στην Ελλάδα κάνοντάς την μια από τις πιο φιλελεύθερες χώρες στην Ν. Ευρώπη, η σεξουαλική επαφή μεταξύ ανδρών όσο και γυναικών είναι νόμιμη στην Ελλάδα από το 1951. Το 2015 νομιμοποιείται το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια δίνοντάς τους την δυνατότητα να είναι ισάξια με παντρεμένα ζευγάρια του αντίθετου φύλου.

Kατά πόσο ενστερνίζεται η κοινωνία την σεξουαλική διαφοροποίηση;

Κάποιοι θεωρούν την ομοφυλοφιλία τρόπο ζωής, ένα άλλο μέρος της ωστόσο δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την διαφορετικότητα τους. Τα Ελληνικά κοινωνικά πρότυπα έχουν διαμορφώσει την πεποίθηση ότι οι άνδρες πρέπει να αποδεικνύουν τον ανδρισμό τους αφήνοντας μη περιθώρια για θέμα αμφισβήτησης, ωστόσο οι γυναίκες οφείλουν να δείχνουν έναν συγκεκριμένο τρόπο σεξουαλικότητας αντίστοιχο με την προτίμηση και την ικανοποίηση των ανδρών. Η Ελληνική κοινωνία ήταν ανέκαθεν αυστηρή,  κλειστή και προκατειλημμένη απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Στην πραγματικότητα τους στερεί την ελεύθερη βούληση θεωρώντας την ομοφυλοφιλία και την οποιαδήποτε διαφορετικότητα ελάττωμα ή και αμαρτία, όλοι αυτή η κατακραυγή προέρχεται από τα φαινομενικά καθώς πρέπει και ταμπού της κοινωνίας. Με την πάροδο του χρόνου ωστόσο τα πράγματα δείχνουν να γίνονται πιο ανεκτικά απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους επιδεικνύοντάς τους μεγαλύτερη αγάπη, στοργή και αποδοχή.

 

 

Όταν σε καταδιώκουν τα στερεότυπα για αυτό που είσαι

Βullying, κράξιμο, κακομεταχείριση, χτυπήματα , φραστική και σωματική βία, απειλές, εξευτελισμός, άσχημα προσφωνήματα του τύπου ‘ Ρε πουστάρα ‘ , ‘ Είσαι αδερφή’ , ‘Αι μωρή ξεφωνημένη’. Το Βullying είναι μια τρανταχτεί απόδειξη ότι μακροπρόθεσμα έχουν αλλάξει λίγα πράγματα για αυτούς τους ανθρώπους παρόλο που φαινομενικά μοιάζει να είναι το αντίθετο. Η έκφραση βίας είναι μια μορφή βαθύτερης αιτίας, μη ανοχής στο διαφορετικό στερώντας την ελευθερία του καθενός να είναι όπως θα ήθελε αυτός να είναι και όχι όπως θα ήθελε ο κόσμος.

Όσο δύσκολο και αν πιστεύεις πως είναι δείξε, υποστήριξε αυτό που είσαι πατώντας γερά στα πόδια σου και αγάπησε την διαφορετικότητα σου χωρίς να σε νοιάζει η άποψη του φίλου , γείτονα , συγγενή  ή γονιού, είναι πολύ λυπηρό να ακούμε εν έτη 2021 ότι οι γονείς βρίζουν, διώχνουν, και κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στα παιδιά τους επειδή δεν μπορούν να δεχτούν και να διαχειριστούν αυτή την διαφορετικότητα. Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς η αγάπη για το παιδί σας; ή το τι θα πει ο κόσμος; θέλω να πιστεύω ότι η απάντηση είναι προφανή. Σταματήστε να βάζετε ταμπέλες σε ό,τι δεν συμβαδίζει με την αισθητική και τα θέλω σας , σταματήστε να βλέπετε τον γκέι, την λεσβία , το τρανς άτομο δείτε ανθρώπους απέναντί σας και όχι την επιλογή που έχουν κάνει για την μετέπειτα ζωή τους.

 

Η αγάπη πάντα θα νικάει

Ποιος είσαι εσύ που θα μου στερήσεις το δικαίωμα στον έρωτα; Ποιος είσαι εσύ που θα μου στερήσεις το δικαίωμα σε μια φυσιολογική ζωή έτσι όπως την έχω ορίσει εγώ για εμένα; Ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Εσύ που κρίνεις και κατακρίνεις όλες τις μορφές τις διαφορετικότητας χωρίς να ξέρεις τι έπεται από πίσω ή σε τι ψυχολογική κατάσταση μπορεί να βρίσκετε ο συγκεκριμένος άνθρωπος πιστεύοντας πως είσαι τέλειος συγγνώμη που θα σε απογοητεύσω αλλά είσαι τέλεια ατελής. Η αγάπη πάντα θα βρίσκει τρόπο να νικάει μην χάνεις ποτέ την ελπίδα σου, εξάλλου είναι σαν το αλατοπίπερο, πρέπει να υπάρχει παντού γιατί νοστιμεύει τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.