google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Fresh Flare: ΛΟΑΤΚΙ+ Ταινίες Μικρού Μήκους από τη Βρετανία στις Νύχτες Πρεμιέρας


 Το Fresh Flare είναι διεθνές πρόγραμμα του British Council, σε συνεργασία το BFI Flare και παρουσιάζεται ως ένα ταξίδι: διασχίζει τη Βρετανία και περνά τα σύνορά της, από αστικές εκτάσεις έως απέραντα αγροτικά τοπία, από τα πανύψηλα ρετιρέ έως τα θρυμματισμένα συγκροτήματα κατοικιών, και μέσα από Εκκλησίες, νυχτερινά κλαμπ, πισίνες και κομμωτήρια. Πρόκειται για ένα ταξίδι από την καταπίεση και την ντροπή προς την απελευθέρωση, τη γιορτή και την αποδοχή. Παρ’ όλο που αυτό το ταξίδι δεν είναι πάντοτε εύκολο, οι ταινίες του προγράμματος εξυμνούν το πόσο μακριά έχουμε φτάσει, την απόσταση που ακόμα μένει να διανύσουμε, και τη σημασία της ελευθερίας και της ένταξης ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Οι ταινίες μικρού μήκους θα φιλοξενηθούν από τις 18 έως και τις 25 Ιουλίου και θα προβάλλονται ΔΩΡΕΑΝ στην ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας online.aiff.gr, με την υποστήριξη του British Council και της Βρετανικής Πρεσβείας.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ FRESH FLARΕ

    CRASHING WAVES, της Έμμα Γκίλμπερτσον (2018, 4’) ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Δύο νεαροί άντρες, μέλη της εργατικής τάξης, εξερευνούν την οικειότητα και την ευπάθεια των σχέσεων σε ένα μαχητικό χορό, στο φόντο μιας υποβαθμισμένης περιοχής, ρισκάροντας τα πάντα υπό τον έλεγχο μιας ασφυκτικής και μονίμως επικριτικής κοινότητας.

    Έχοντας γυριστεί για λογαριασμό του προγράμματος “Random Acts, Channel 4 UK’ s arts shorts” η Γκίλμπερτσον διερευνά με το φιλμ της κινηματογραφικά τις αντιθέσεις μεταξύ αστικής φθοράς και χορευτικής ομορφιάς προκειμένου να διηγηθεί μια ιστορία queer της εργατικής τάξης χωρίς λόγια.

    Μια BFI/British Council FiveFilms4Freedom ταινία.

    LANDLINE, του Ματ Χάουτον (2018,12’) ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Μέσα από μια σειρά καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών και αναδομητικών οπτικών μέσων, η ταινία “Landline” χρησιμοποιεί τη μοναδική στην Αγγλία γραμμή βοήθειας για τους γκέι αγρότες ως φακό μέσω του οποίου μπορούμε να δούμε τις δοκιμασίες των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων στη βρετανική αγροτική κοινότητα.

    Πανέμορφα κινηματογραφημένο από τον Τζέιμς Μπλαν, το ήσυχα στοχαστικό και οδυνηρό ντοκιμαντέρ του Χάουτον απεικονίζει μαρτυρίες παρμένες από την πραγματική ζωή. Το αποτέλεσμα είναι μια τέλεια αποτύπωση της queer ζωής στις αγροτικές κοινότητες, και μια διαχρονική υπενθύμιση των αγώνων που δεν έχουν ακόμη κερδηθεί.

    Μια BFI/British Council FiveFilms4Freedom ταινία.

    TREACLE (2019), της Ρόζι Ουέστχοφ (2019, 17’) ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Όταν οι φιλενάδες Μπέλ και Τζέσι φεύγουν για το Σαββατοκύριακο και μεθυσμένα ερωτοτροπούν, αυτό που φαίνεται ως ένα αμήχανο παραστράτημα στην ακράδαντα ετερόφυλη Τζέσι είναι στην πραγματικότητα μια απίστευτη προδοσία για την αμφιφυλόφιλη Μπελ.

    Επιδεικνύοντας μια πανίσχυρη ερμηνεία από την Έιπριλ Κέλεϊ (επίσης συγγραφέα και παραγωγού της ταινίας), το “Treacle” είναι μια σπάνια εξερεύνηση της bi ταυτότητας, και ένα ακόμη πιο σπάνιο πορτραίτο του πώς η διαγραφή των bi μπορεί να προκύψει ακόμη και μέσα στις πιο στενές φιλίες.

    ANEMONE, του Αμρού Αλ-Καντί (2018, 18’) ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Ένας δεύτερης γενιάς Βρετανό-Νιγηριανός έφηβος χρησιμοποιεί τη μαγεία της θαλάσσιας ζωής για να εκφράσει τη διεμφυλική του ταυτότητα στη θρησκόληπτη οικογένειά του.

    Τέταρτη συνεργασία μεταξύ του σεναριογράφου/σκηνοθέτη Αμρού Αλ-Καντί και της παραγωγού Σαβάνα Τζέιμς-Μπέιλι, η ταινία “Anemone” είναι μια τρυφερή σπουδή πάνω σε έναν νέο άνθρωπο που εξερευνά τη διεμφυλική του ταυτότητα και ανακαλύπτει τη γλώσσα για να εκφραστεί στην οικογένεια του.

    MARCO, του Σαλίμ Χαντάντ (2019, 22’) ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Ο Ομάρ ζει μια μοναχική ζωή στο Λονδίνο. Ένα απόγευμα γνωρίζει τον Μάρκο, έναν Ισπανό φοιτητή που μόλις έχει καταφτάσει στην πόλη. Όσο η βραδιά τους μαζί περνάει, η αλήθεια σχετικά με το ταξίδι του Μάρκο στο Λονδίνο θα αλλάξει τον Ομάρ για πάντα.

    Η πρώτη ταινία του αναγνωρισμένου από τους κριτικούς συγγραφέα του μυθιστορήματος “Guapa” συνεχίζει την εξερεύνηση της πολυπλοκότητας των queer Αραβικών ταυτοτήτων που έκαναν το μυθιστόρημά του τόσο ξεχωριστό, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει νέο φως σε ένα διαχρονικό και κρίσιμο παγκόσμιο ζήτημα.

    NIGHT OUT, της Αμέλια Χασέμι (2018, 10’) ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Το να είσαι έφηβος είναι δύσκολο. Το να προσπαθείς να βρεις ποιος θέλεις να είσαι, είναι ακόμα δυσκολότερο. Καμιά φορά μια νυχτερινή έξοδος μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Μια ταινία ενηλικίωσης που ακολουθεί μια 16χρονη μαθήτρια του σχολείου και τους φίλους της σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και σεξουαλικής αφύπνισης.

    Ο κινηματογραφικός στοχασμός της Χασέμι πάνω στην αυξανόμενη έλξη διερευνά τις τομές της φυλής, του φύλου και της σεξουαλικότητας με μια ευκρίνεια που αποφεύγει τα κλισέ και καταδεικνύει πως το να βρίσκει κανείς τον εαυτό του μπορεί να είναι σκέτη απόλαυση!

    LADIES DAY, της Αβένα Τέιλορ-Σμιθ (2018, 9’) ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Μια νέα, μαύρη λεσβία περνάει τη μέρα της σε ένα Αφρο-Καραϊβικό κομμωτήριο. Σφύζει από διασκέδαση, γυαλιστερά σπρέι, κουτσομπολιό και γέλιο, αλλά πώς θα αντιμετωπίσει την περιστασιακή ομοφοβία;

    Η ταινία “Ladies Day” είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα και χαρακτηριστικό κομμάτι ντεμπούτου σκηνοθεσίας που προαναγγέλλει την Τέιλορ-Σμιθ ως μια συναρπαστική καινούργια φωνή στο Βρετανικό σινεμά. Είναι μια ανάθεση των ShortFLIX – a Sky Arts, Creative England σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο Νεολαίας.

    Μια BFI/British Council FiveFilms4Freedom ταινία.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

    Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.