google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

The Fall of Sparta (2018): ΣΤΟ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

H TAINIA TOY ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ: Η ταινία βασίζεται στο γαλλόφωνο βιβλίο απ'το Κεμπέκ με τίτλο "Η πτώση της Σπάρτης" τού ράπερ Biz, τής hip hop ομάδας "Loco Locass". Ακολουθεί τη ζωή τού τελειόφοιτου στο λύκειο Steeve και ασχολείται με θέματα εκφοβισμού, αυτοκτονίας, ομοφυλοφιλίας αθλητών, αποξένωσης από τους γονείς, πολιτιστική ταυτότητα τού Κεμπέκ κλπ. Έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2018.
Η ελληνική μυθολογία και ο πολιτισμός τού Κεμπέκ συμπληρώνουν τη φαντασία του Steeve, και παρουσιάζονταιι στην ταινία μέσα από οπτικές φαντασιακές ακολουθίες με πολεμιστές από την Σπάρτη κλπ. Αλλά τελικά ο Steeve δεν μπορεί να φιλτράρει όλες τις πιέσεις τού λυκείου, είτε πρόκειται για αμήχανες προσπάθειες να φλερτάρει με κορίτσια, είτε να αντιμετωπίσει τον "μάγκα" τού σχολείου ή να κατανοήσει την αυτοκτονία ενός συμμαθητή. Τα τελευταία 30 λεπτά της ταινίας. ασχολούνται αποκλειστικά με γκέι θέματα με συγκλονιστικό τρόπο.
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Το φίλμ είναι εξαιρετικό από όλες τις πλευρές και ίσως πρέπει να ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ στα σχολεία. Ήδη το έχουν επιλέξει να προβληθεί στην Γαλλία και Καναδά. Μέσα από την ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής των εφήβων ξεδιπλώνονται οι φόβοι, τα όνειρά τους, οι προσδοκίες, οι πιέσεις, η ψυχολογία τους. Με την ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου σε Γαλλόφωνη κοινότητα του Κεμπέκ- που είναι πραγματική ανατρέχοντας στο διαδίκτυο- με το όνομα Σπαρτιάτες αφήνει το κουβάρι της πραγματικότητας να ξεδιπλώνει.
Συγκλονίζουν οι ατάκες ιδίως προς το τέλος. Ότι ο άνδρας δεν κρίνεται από τα γεννητικά του όργανα, αλλά από την ανδρεία του, την τιμή του, την πίστη και τον αμοιβαίο σεβασμό. Εξαιρετικό μάθημα που θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα συζήτησης σε σχολεία και να εκφραστεί η νέα γενιά που τόσο έχουν παραμελήσει...
With English OR Greek Subtitles Here OR Here OR Here: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.