google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ινδιάνοι, γκέι και μετανάστες: Οι υποψήφιοι που έγραψαν ιστορία

Οπως τα ρεκόρ, έτσι και τα στεγανά είναι για να σπάνε. Αυτό είναι ένα εκ των βασικών συμπερασμάτων που εξήχθησαν από τις ενδιάμεσες εκλογές τω ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, αναδείχθηκαν πολλοί υποψήφιοι που… εκπροσωπούν την διαφορετικότητα σε κάθε της μορφή, είτε ως μετανάστες, είτε ως μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, είτε ως μουσουλμάνοι. Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, η νεότερη γυναίκα που εκλέχθηκε στο Κογκρέσο (REUTERS/Andrew Kelly) Στα 29 της χρόνια το μέλος των Δημοκρατικών είναι η νεότερη γυναίκα που εκλέγεται ποτέ στο Κογκρέσο, παίρνοντας το… ρεκόρ της Ελίζ Στέφανικ που είχε εκλεγεί το 2014 στα 30 της χρόνια. Θεωρείται εξαιρετικά προοδευτική με έναν χαρακτήρα που όπως λέει κι η ίδια «αμφισβητεί τα πάντα και δεν θεωρεί τίποτα ως δεδομένο». Αγιάνα Πρέσλι, πρώτη αφροαμερικανή βουλευτής από τη Μασαχουσέτη (Ayanna Pressley/Facebook)
 Η 44χρονη Πρέσλι ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή που εξελέγη πριν από οκτώ χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο της Βοστώνης. Τον Σεπτέμβριο ξαναέγραψε ιστορία επικρατώντας του απερχόμενου Δημοκρατικού Μάικλ Καπουάνο και ελλείψει Ρεπουμπλικανού αντιπάλου σ’ αυτή την εκλογική περιφέρεια στις ενδιάμεσες εκλογές, έγινε η η πρώτη Αφροαμερικανίδα που θα εκπροσωπήσει τη Μασαχουσέτη στο Κογκρέσο. Ρασίντα Τλαϊμπ και Ιλχάν Ομαρ, πρώτες μουσουλμάνες στο Κογκρέσο H Ρασίντα Τλαϊμπ (REUTERS/Rebecca Cook) Η Τλαϊμπ έγινε η πρώτη Παλαιστινιοαμερικανίδα γυναίκα στο Κογκρέσο. Μέλος των Δημοκρατικών και νομοθέτης της πολιτείας του Μίσιγκαν από το 2009 έως το 2014, η Τλαϊμπ είχε ως βασικό σύνθημα της προεκλογικής της εκστρατείας την υποστήριξη του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης Medicare «για όλους», όπως λέει. Σφοδρή επικριτής του Τραμπ, την είχαν απομακρύνει το 2016 από μια προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου καθώς φώναζε αναρωτώμενη αν «ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε διαβάσει ποτέ το Σύνταγμα της χώρας». H Ιλχάν Ομαρ (REUTERS/Brian Snyder) Η άλλη μουσουλμάνα που μπαίνει στο Κογκρέσο είναι η επίσης Δημοκρατική -από τη Μινεσότα αυτή τη φορά- Ιλχάν Ομαρ, πρόσφυγας από τη Σομαλία. Είχε εκλεγεί προηγουμένως στην τοπική Βουλή, όπου προώθησε μια προοδευτική ατζέντα με καθιέρωση κατώτατου ωρομισθίου 15 δολαρίων και επιδότηση των σπουδών για φοιτητές που προέρχονται από φτωχές οικογένειες. Τζάρεντ Πόλις, ο πρώτος ανοικτά γκέι κυβερνήτης (REUTERS/Evan Semon) Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τη θέση του κυβερνήτη του Κολοράντο, Τζάρεντ Πόλις προώθησε στην προεκλογική καμπάνια του θέσεις όπως η κατάργηση της θανατικής ποινής, η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή, ολοήμερους βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλους κ.α. Ο Πόλις, ο οποίος εξελέγη το 2008 στην Βουλή των Αντιπροσώπων, επικράτησε του ρεπουμπλικανού Ουόλκερ Στέιπλτον. Σαρίς Ντέιβιντς και Ντεμπ Χάαλαντ, οι πρώτες γυναίκες στο Κογκρέσο με ινδιάνικη καταγωγή Η Σαρίς Ντέιβιντς (Sharice For Congress/Facebook) 
Η Δημοκρατική Σαρίς Ντέιβιντς έγινε η πρώτη αυτόχθονας αμερικανίδα στην ιστορία των ΗΠΑ που εξελέγη βουλευτής. Την μεγάλωσε η μητέρα της, βετεράνος του πολέμου. Ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ως δηλωμένη λεσβία, η Ντέιβιντς κατάφερε να κερδίσει σε ένα ισχυρό προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, στο Κάνσας. Η Ντεμπ Χάαλαντ (REUTERS/Brian Snyder) Ιθαγενής είναι και η Ντεμπ Χάαλαντ που κέρδισε τη μάχη στο Νέο Μεξικό. Μέλος της φυλής Πουέμπλο ντε Λαγκούνα είναι κι αυτή ακτιβίστρια, καθώς έχει δώσει μάχες για θέματα της προοδευτικής ατζέντας, όπως το Medicare, η καθιέρωση του κατώτατου ωρομισθίου των 15 δολαρίων, ενώ έχει ταχθεί υπέρ της καθαίρεσης (impeachment) του Ντόναλντ Τραμπ. Μάρσα Μπλάκμπερν, η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής από το Τενεσί (Marsha Blackburn/Facebook) Η Ρεπουμπλικανή Μάρσα Μπλάκμπερν έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη γερουσιαστής του Τενεσί, παρά την εκστρατεία εναντίον της από την διάσημη τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, η οποία στήριξε τον Δημοκρατικό αντίπαλό της Φιλ Μπρέντεσεν. Η, εξαιρετικά συντηρητική, Μπλάκμπερν θεωρείται πιστή σύμμαχος του Τραμπ. Τζάνετ Μιλς, πρώτη γυναίκα κυβερνήτης του Mέιν (Janet Mills/Faceboo) Η πολιτεία του Μέιν μόλις εξέλεξε την πρώτη γυναίκα κυβερνήτη της, την Δημοκρατική Τζάνετ Μιλς, τέως γενική εισαγγελέα της πολιτείας. 
Η Μιλς ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον –ακροδεξιό και ρατσιστή- Ρεπουμπλικανικό κυβερνήτη, Πολ Λε Πατζ. Τζαχάνα Χέις, πρώτη μαύρη γυναίκα στο Κογκρέσο από το Κονέκτικατ (REUTERS/Michelle McLoughlin) Η Χέις, που είχε ανακηρυχθεί Δασκάλα της Χρονιάς στις ΗΠΑ για το 2016, είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που εκπροσωπεί την πολιτεία της στο Κογκρέσο (εκλέγεται με τους Δημοκρατικούς) και, μαζί με την (επίσης Δημοκρατική) Αγιάνα Πρέσλι της Μασαχουσέτης, θα είναι μία από τις δύο αφροαμερικανές γυναίκες που θα εκπροσωπήσουν τη Νέα Αγγλία στο νέο σώμα. Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.