google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Χάρβεϊ Μιλκ: 40 χρόνια από τη δολοφονία του γκέι ακτιβιστή που έγινε παγκόσμιο σύμβολο

Ένας άνθρωπος σύμβολο, ένας άνθρωπος που ενέπνευσε εκατομμύρια άλλους ανθρώπους με την ακτιβιστική του δράση, ένας μαχητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Χάρβεϊ Μιλκ, ανοιχτά ομοφυλόφιλος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην Καλιφόρνια, δολοφονήθηκε μια μέρα σαν σήμερα από τον επίσης δημοτικό σύμβουλο, πρώην αστυνομικό, Νταν Γουάιτ.

Ποιος ήταν ο Χάρβεϊ Μιλκ

Γεννημένος στις 22 Μαΐου το 1930 στη Νέα Υόρκη από εβραϊκή οικογένεια, ο Χάρβεϊ Μπέρναρντ Μιλκ σπούδασε μαθηματικά στο College for Teachers της Νέας Υόρκης. Μετά την αποφοίτησή του, υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στον Πόλεμο της Κορέας.
Ο Milk μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη στο Σαν Φρανσίσκο το 1972, την εποχή που πολλοί gay μετακόμιζαν στην περιοχή Castro.
Εκεί ανοίγει ένα μαγαζί με φωτογραφικό εξοπλισμό (το Castro Camera εξελίχθηκε σε έναν πυρήνα της γκέι κοινότητας του Σαν Φρανσίσκο αλλά και στο πολιτικό γραφείο του Μilk), αρχίζει να ασχολείται με τα κοινά και συμμετέχει δύο φορές ανεπιτυχώς στις εκλογές.
Ο Μιλκ αυξάνει τη δημοτικότητα του και στις 8 Νοεμβρίου 1977 εκλέγεται επιτέλους με την τρίτη δημοτικός σύμβουλος με το Δημοκρατικό Κόμμα στο Σαν Φρανσίσκο, γράφοντας έτσι ιστορία καθώς γίνεται ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος Αμερικανός εκλεγμένος πολιτικός στην πολιτεία της Καλιφόρνια. newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.