google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ RAINBOW FLAG ΝΤΥΘΗΚΕ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΩΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ο Πύργος του Άιφελ φωτισμένος στα χρώματα του ουράνιου τόξου, αγρυπνίες από το Λονδίνο μέχρι το Σίδνεϊ: η σημερινή είναι μια ημέρα εκδήλωσης αλληλεγγύης με τους ομοφυλόφιλους, μετά το μακελειό στο γκέι μπαρ του Ορλάντο.
«Το Παρίσι είναι αλληλέγγυο με το Ορλάντο. Απόψε ο Πύργος του Άιφελ θα φωταγωγηθεί στα χρώματα των ΛΟΑΔ» ανακοίνωσε μέσω του Twitter η δήμαρχος της πόλης Αν Ινταλγκό, αναφερόμενη στα χρώματα του ουράνιου τόξου που συμβολίζουν την κοινότητα των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφιφυλόφιλων και των διαφυλικών. «Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μη σιωπήσουμε, να ζήσουμε και να αγωνιστούμε κατά των σκοταδιστών και της τρομοκρατίας», εξήγησε η δήμαρχος μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Κοινότητες LGBT στο Λονδίνο, το Χονγκ Χονγκ, τη Σεούλ, ακόμη και το Χονγκ Κονγκ, οργανώνουν συγκεντρώσεις στη μνήμη των θυμάτων της χειρότερης επίθεσης από έναν και μόνο δράστη στην ιστορία των ΗΠΑ.
Σε ένδειξη αλληλεγγύης, η γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ φωταγωγήθηκε επίσης με τα χρώματα του ουράνιου τόξου ενώ το δημαρχείο "ντύθηκε" σε μια έντονη ροζ απόχρωση. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, κρατώντας κεριά, για να ζητήσουν κυρίως να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος τους.
Αυθόρμητες, μικρές συγκεντρώσεις έγιναν την Κυριακή το βράδυ στο Παρίσι, τη Μαδρίτη, τη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού. Στο ίδιο το Ορλάντο, περίπου 300 άνθρωποι προσευχήθηκαν και τραγούδησαν στη μνήμη των θυμάτων.
Σήμερα, ένα χαλί από λουλούδια στρώθηκε κοντά στην Πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο, ενώ στην Ουάσινγκτον οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες.
Στην Ελλάδα γίνεται κάλεσμα για Συγκέντρωση Μνήμης για τα θύματα τρομοκρατίας στο Ορλάντο. Στη σχετική σελίδα που δημιουργήθηκε στο facebook αναφέρει: Την Τρίτη 14 Ιουνίου ώρα 8 το απόγευμα μαζευόμαστε στο Σύνταγμα με κεριά ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο gay club Pulse του Ορλάντο.
Οι νεκροί και οι τραυματίες της επίθεσης αυτής είναι αδέρφια μας. Τα βιώματά τους είναι και δικά μας. Μόλις μία ημέρα μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, καλούμαστε να πενθήσουμε για τον χαμό νέων ανθρώπων που πάλευαν όπως παλεύουμε και εμείς για ορατότητα και υπερηφάνεια.
Κεριά θα διατεθούν σε όσους παρευρισκόμενους επιθυμούν. Το άναμμα κεριών δε συσχετίζεται με καμία θρησκεία ή πεποίθηση και το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε όλες και όλους όσους θέλουν να δουν ένα τέλος στην εγκληματική τροπή που έχει πάρει για άλλη μία φορά η ομοφοβία και η μισαλλοδοξία.

Καλούμε όλες τις οργανώσεις και όλους τους πολίτες να πάρουν θέση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.