google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Καιρός να ζητήσουμε συγγνώμη από τους gay

Παραμονή της Διεθνούς Ημέρας Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας, που εορτάζεται σήμερα, και ο Πάπας Φραγκίσκος απέδειξε για άλλη μια φορά τι τον διαφοροποιεί από τους «προκατόχους» του: ευστροφία και ανοιχτό μυαλό.
 
H Εκκλησία οφείλει να απολογηθεί στους ομοφυλόφιλους είπε κατά την επιστροφή του από την Αρμενία, ο Πάπας Φραγκίσκος- δήλωση που θα συζητηθεί. «Σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία δεν πρέπει να γίνεται διάκριση εναντίον τους (σημ. των ομοφυλοφύλων) και θα πρέπει να απολαμβάνουν σεβασμού», ανέφερε μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
 
«Η εκκλησία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και όταν λέω "εκκλησία" εννοώ, εμείς οι χριστιανοί!», πρόσθεσε. Ο ίδιος έκανε έκκληση στους χριστιανούς να ζητήσουν συγγνώμη και στους φτωχούς, στις γυναίκες θύματα εκμετάλλευσης καθώς και στα παιδιά που εξαναγκάζονται σε εργασία.
 
Η ρητορική του Πάπα χαρακτηρίζεται, από πολλούς, ιδιαίτερα ριζοσπαστική. Χαρακτηριστικά, ο Πάτερ James Martin, συντάκτης σε κορυφαίο Αμερικανικό περιοδικό, έκανε λόγο για μια πρωτοτυπία. "Κανένας Πάπας δεν απολογήθηκε ποτέ στην κοινότητα των ΛΟΑΤ", είπε.
 
ΛΟΑΤ Κύπρου: Αποδοχή και αγάπη
 
Κληθείς να σχολιάσει στο SigmaLive την πρωτοφανή δήλωση, που έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Πρόεδρος της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου, Κώστας Γαβριηλίδης, αφού την επικρότησε, ανέφερε, ότι στόχος της Εκκλησίας θα πρέπει να είναι η διδασκαλία αγάπης. «Η εκκλησία δεν πρέπει να προκαλεί το αίσθημα ενοχής. Αντιθέτως, πρέπει να υπάρχει αποδοχή ανεξάρτητα σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου»
 
Όλα ξεκίνησαν το 1969
 
Να σημειώσουμε ότι η 27η Ιουνίου γιορτάζεται ως η μέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας από το 1969 όταν και ξέσπασαν επεισόδια αστυνομίας και ομοφυλοφίλων στο μπαρ «Stonewall» της Νέας Υόρκης. Η αντίδραση των θαμώνων θεωρήθηκε συμβολική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.