google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΕΛΥΣΕ TRANS PRIDE ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Οι τοπικές αρχές είχαν απαγορεύσει την παρέλαση των ομοφυλόφιλων στην Κωνσταντινούπολη - Σήμερα στην πλατεία Ταξίμ η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα και γκλομπς σε 50 άτομα της κοινότητας LGBT

Κάθε χρόνο από το 2003 γίνεται στην Τουρκία η παρέλαση των ομοφυλόφιλων, που έχει γίνει ευρύτερα γνωστή σε όλο τον κόσμο ως «gay pride». Όμως, οι αρχές στην Κωνσταντινούπολη απαγόρευσαν να γίνει η φετινή παρέλαση που είχε προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης διέλυσε το απόγευμα της 19ης Ιουνίου μια ομάδα περίπου 50 ατόμων της κοινότητας LGBT (ομοφυλόφιλοι, λεσβίες και διαφυλικά άτομα), που προσπάθησαν να παρελάσουν, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και γκλομπς. 

Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί με εξαρτύσεις και υποστηριζόμενοι από αντλίες νερού αναπτύχθηκαν κατά μήκος των γύρω δρόμων και επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με ιδιαίτερη αγριότητα.Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία από τις 19 μέχρι τις 26 Ιουνίου απαγορεύονται οι εκδηλώσεις που είχε ζητήσει η κοινότητα των LGBT για λόγους ασφαλείας και δημόσιας τάξης. Το 2015 η αστυνομία είχε, επίσης, επέμβει με δακρυγόνα και διέλυσε την «gay pride» στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.