google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Γάμος ομοφύλων: Η αμηχανία του Πρωθυπουργού απέναντι στη “δεξιά του Κυρίου”


Η ομοφοβική εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου με τις απαράδεκτες αναφορές στα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και δηλώσεις ιεραρχών, αναγκάζουν την κυβέρνηση να διαμηνύσει “τα του Καίσαρας τω Καίσαρι”, χωρίς όμως να θέλει και σύγκρουση

 Το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών παραμένει στο συρτάρι του Μαξίμου μέχρι νεωτέρας και το πιθανότερο τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Αλλά το θέμα εξακολουθεί να φέρνει αντιμέτωπη την κυβέρνηση με τη σκληρή δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως με τη… “δεξιά του Κυρίου”.

Ήταν δεδομένο και αναμενόμενο βέβαια η Εκκλησία να μην ταχθεί υπέρ του (πολιτικού) γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Η ομοφοβική εγκύκλιος όμως της Ιεράς Συνόδου φέρνει την κυβέρνηση σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Και αυτό καθώς από τη μία δεν θέλει να συγκρουστεί με την Εκκλησία. Ααπό την άλλη όμως δεν μπορεί και να αυτοεξευτελιστεί ως νομοθετική εξουσία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος στην αναχρονιστική αυτή εγκύκλιο εκφράζει τη διαφωνία της με τον ομόφυλο γάμο, με το επιχείρημα ότι οδηγεί σε ομόφυλη γονεϊκότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.