google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Οι προβληματικές ερωτήσεις δημοσιογράφων σε συζήτηση για την ισότητα στον γάμο

 


Η πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο Στέλλα Μπελιά, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Δεκατιανοί», και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες εξαιτίας της απουσίας της ισότητας στον γάμο. Από την πλευρά τους οι δημοσιογράφοι, για ακόμη μια φορά, ήταν απροετοίμαστοι. 

«Τα προβλήματα είναι νομικής φύσεως, με πολύ άσχημες συνέπειες στην καθημερινότητα μας, στις ζωές μας», λέει η Στέλλα Μπελιά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε προβλήματα που δημιουργούνται στους ΛΟΑΤΚΙ+ (μη βιολογικούς) γονείς, αν το παιδί τους χρειαστεί νοσηλεία.

Ακόμα και μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο δημοσιογράφος Βασίλης Γρηγοριάδης ξεστομίζει το εξής κλασσικό ομοφοβικό αφήγημα: «Δεν ξέρω αν είναι έτοιμη η κοινωνία να δεχτεί κάτι τέτοιο».

«Μια Ιταλίδα ακτιβίστρια έλεγε ότι η λοατκιφοβία είναι κάτι που δεν το αντιλαμβανόμαστε. Αν ρωτήσουμε ένα ψάρι τι βλέπει μέσα στο βυθό, θα αρχίσει και θα σου λέει τα άλλα ψάρια, τα κοράλλια κλπ. Το νερό είναι τόσο παντού, που ούτε θα το δει ούτε θα το πει. Έτσι είμαστε με τη λοατκιφοβία», απάντησε με τη σειρά της η Στέλλα Μπελιά.

Βέβαια, ο δημοσιογράφος, ο οποίος μιλάει από τη δική του cis στρέιτ προνομιακή θέση, συνέχισε στο ίδιο κλίμα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει πλέον τόση λοατκιφοβία.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στο πολυσυζητημένο επικείμενο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, με τους δημοσιογράφους να υποστηρίζουν ότι θα έρθει πριν ή μετά τις ευρωεκλογές. Για ακόμη μια φορά δηλαδή δεν ειπώθηκε τίποτα συγκεκριμένο.

Τέλος, είναι αρκετά προφανές ότι οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι δεν χειρίστηκαν το θέμα με ευγένεια και σεβασμό, καθώς ανέφεραν και κάποιες έμμεσες λοατκιφοβικές δηλώσεις, χωρίς να φαίνεται να γνωρίζουν κάτι επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.