google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Σερβία: Ο πρέσβης των ΗΠΑ ελπίζει ότι η Europride θα πραγματοποιηθεί


 Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία Κρίστοφερ Χιλ δήλωσε στις 14 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι σχετικά με την απαγόρευση της παρέλασης του Pride ότι οι άνθρωποι σε κάθε δημοκρατία έχουν το δικαίωμα να συγκεντρώνονται ελεύθερα και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Σερβία θα ξεπεράσει τα προβλήματα και ότι η παρέλαση του Europride το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί.

«Περιμένω ότι θα επιλυθεί και τότε όλοι θα μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι που η Σερβία έλυσε το ζήτημα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο προς τα εμπρός και είμαι βέβαιος ότι η Σερβία θα τα καταφέρει», δήλωσε ο Χιλ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Beta.

Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται μόνο για την Εβδομάδα Pride, αλλά και για το μέλλον και τη μεγαλύτερη ανεκτικότητα στην κοινωνία.

«Πολλοί άνθρωποι ήρθαν από την Ευρώπη, η Ευρώπη παρακολουθεί τη Σερβία. Ξέρω ότι αυτά είναι βαθιά κοινωνικά ζητήματα. Πιστέψτε με, δεν ήταν εύκολη διαδικασία ούτε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Χιλ.

Μιλώντας για τη συγκέντρωση όπου ακτιβιστές αποδοκίμασαν την πρωθυπουργό Άνα Μπρνάμπιτς σε ένδειξη διαμαρτυρίας, λίγες ώρες μετά την απαγόρευση της αποχώρησης, ο Χιλ είπε ότι έδειξε δύναμη και θάρρος βγαίνοντας να μιλήσει μπροστά σε ανθρώπους που δεν την υποστήριζαν.

«Ως πρωθυπουργός, υπέγραψε ένα έγγραφο που υποστήριζε τη διεξαγωγή του Europride στο Βελιγράδι. Πολλοί πρωθυπουργοί θα το είχαν κάνει, αλλά όχι όλοι. Δεν είμαι σίγουρος ότι η εβδομάδα υπερηφάνειας θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς αυτήν, οι Σέρβοι θα πρέπει να είναι υπερήφανοι γι’ αυτό», δήλωσε ο Χιλ και εκτίμησε ότι η Μπρνάμπιτς, η οποία είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλη, έχει κάνει πολλά για την κοινότητα ΛΟΑΤ στη Σερβία.

Ο πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του σερβικού κοινοβουλίου με θέμα ημερήσιας διάταξης το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα και δήλωσε πεπεισμένος ότι στο τέλος του διαλόγου θα σημειωθεί πρόοδος, με κάθε πλευρά να κερδίζει κάτι.

Επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά μοντέλα στην Ευρώπη που είναι παρόμοια με την Ένωση Σερβικών Δήμων και ότι η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο μπορεί να είναι μοναδικά, αλλά το πρόβλημά τους δεν είναι.

«Είναι σκόπιμο να συμπεριληφθούν οι Ευρωπαίοι, διότι γνωρίζουν καλά αυτά τα μοντέλα», δήλωσε ο Χιλ στο Beta. Ερωτηθείς σχετικά με το αν η Πρίστινα ήταν πρόθυμη να εφαρμόσει την απόφαση για την Ένωση Σερβικών Δήμων, απάντησε ότι τελικά «θα υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία» και ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι γνώριζαν ότι αυτή έπρεπε να επιτευχθεί με τρόπο κατά τον οποίο όλες οι πλευρές θα κέρδιζαν κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.