Οι δικαστές τόνισαν πως «η συναισθηματική σχέση μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου, που αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ως μέρη του ίδιου σχεδίου ζωής συνιστά», για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, μια «οικογένεια»
Αίσιο τέλος για ένα ζευγάρι γυναικών από την Πάρμα, η κόρη του οποίου γεννήθηκε το 2018 από ετερόλογη τεκνοποίηση με δότη.
Όπως μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ζευγάρι, νομικά παντρεμένο εδώ και τέσσερα χρόνια, έλαβε από το Δικαστήριο Ανηλίκων της Μπολόνια την κοινοποίηση, πως η υιοθεσία από τον σύντροφο της βιολογικής μητέρας – μία εκ των δύο γυναικών – ανταποκρίνεται «πλήρως στο βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, επιτρέποντάς του να απολαμβάνει τη συναισθηματική και εκπαιδευτική συνέχεια μιας σταθερής οικογένειας, στην οποία είναι ικανό να χτίσει τη δική του ταυτότητα» και πως «το επώνυμο είναι απαραίτητο και αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς του».
Πολύπλοκη διαδικασία με αίσιο τέλος
Η απόφαση, όμως, αποτέλεσε αφετηρία ενός πολύπλοκου δρόμου.
Λίγο μετά τη γέννα, ο Δήμαρχος της Πάρμα, Federico Pizzarotti προέβη στην εγγραφή της νεογέννητης στο ληξιαρχείο της πόλης της Εμίλια-Ρομάνια, αναφέροντας τα επώνυμα και των δύο γυναικών.
Όμως, η έφεση του εισαγγελέα της Πάρμα ξεκίνησε τη διαδικασία ακύρωσης του δεύτερου επωνύμου, διαδικασία η οποία τελικά ακυρώθηκε με την επικύρωση της «υιοθεσίας θετού παιδιού».
Οι δικαστές, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, τόνισαν πως «η συναισθηματική σχέση μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου, που αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ως μέρη του ίδιου σχεδίου ζωής συνιστά», για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, μια «οικογένεια».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου