google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

“Εμείς, οι εραστές”, μια καμπάνια ενάντια στην ομοφοβία!

 


Εμείς, οι ερωτευμένοι – θέλουν να μας χωρίσουν

Θα ήθελαν να μας εμποδίσουν να είμαστε ευτυχισμένοι

Η γαλλική κυβέρνηση, στα πλαίσια της καταπολέμησης των διακρίσεων έναντι στα άτομα της LGBTQ+ κοινότητας σχεδίασε και υλοποίησε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης. Μια από τις ενέργειες αυτού ήταν και η καμπάνια της Santé Publique France σε συνεργασία με το Agence Babel με τίτλο ‘Nous Les Amoureux’ (Εμείς, οι εραστές).

‘Nous Les Amoureux’ ήταν ο τίτλος της συμμετοχής του Λουξεμβούργου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 1961. Η μπαλάντα του Jean-Claude Pascal κατέκτησε την πρώτη θέση τη χρονιά εκείνη συγκεντρώνοντας 31 βαθμούς στο διαγωνισμό που διεξήχθη στις Κάννες.

Το ‘Nous Les Amoureux’ είναι μια συγκινητική ταινία, γεμάτη εκπληκτικά γραφικά που αναδεικνύει την ομορφιά των σχέσεων LGBTQ+ ενώ καταγγέλλει τη βία και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα της κοινότητας. Η μουσική επιλογή δίνει βαρύνοντα τόνο στο δημιούργημα αυτό, συμπληρώνοντας τα υποβλητικά γραφικά, δημιουργώντας μια συναισθηματική φόρτιση.

Όχι μόνο οι στίχοι και η ενορχήστρωση λειτούργησαν τέλεια για το έργο, αλλά και η ιστορία του ίδιου του τραγουδιού ήταν απολύτως συγκλονιστική.

Paul-Étienne Côté

Όπως αναφέρει ο συνθέτης Paul-Étienne Côté, ο ίδιος ο Jean-Claude Pascal ήταν ομοφυλόφιλος. Έχοντας αυτό κατά νου, οι στίχοι του τραγουδιού βγάζουν απόλυτο νόημα. Είναι στην πραγματικότητα ένας ύμνος στην καταπιεσμένη αγάπη του ομοφυλόφιλου ζευγαριού. Εκείνη την εποχή, βέβαια, λόγω της στάσης που επικρατούσε, οι στίχοι γράφτηκαν σκόπιμα για να είναι διφορούμενοι σχετικά με το φύλο του εν λόγω εραστή, προσδοκώντας πάντα σε μελλοντικές κοινωνικές αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.