google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ζωή ενός 18χρονου ΛΟΑΤΚΙ με ψυχικά προβλήματα βρίσκεται σε κίνδυνο

“Από το βράδυ της Τετάρτης 22.7 ο 18χρονος Α.Α., αναγνωρισμένος πρόσφυγας από το Ιράκ κρατείται παράνομα στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στην Πέτρου Ράλλη. Το έγκλημά του ήταν ότι άραζε στα Εξάρχεια με φίλους του την ώρα που πραγματοποιούταν άλλη μια καθιερωμένη ρατσιστική επιχείρηση “σκούπα”.
 
Πρόκειται για ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο, με εξαιρετικά επιβαρυμένη ψυχική υγεία, μεταξύ άλλων και λόγω της κακοποίησης του από την αστυνομία στο Ιράκ και την Τουρκία - η οποία πλέον συνεχίζει ακάθεκτη και στην Ελλάδα. Η αστυνομία τον κρατά με την πρόφαση το νόμο 4636/19 σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να ανακληθεί το προσφυγικό του καθεστώς και να απελαθεί, διότι συνιστά "κίνδυνο για την κοινωνία της Χώρας".
 
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι σύμφωνα με το νόμο αυτό, η μόνη αρμόδια αρχή για την ανάκληση του προσφυγικού καθεστώτος είναι η Υπηρεσία Ασύλου και όχι η αστυνομία. Μια τέτοια ενέργεια αιτιολογείται σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις βεβαρημένου ποινικού μητρώου, ενώ ακόμα και τότε ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται 15 μέρες πριν εγγράφως για την ημερομηνία επανεξέτασης καθώς και για τους λόγους αυτής και δικαιούται να προβάλει ενστάσεις.
 
Η Διεύθυνση Αλλοδαπών, κατά τα λεγόμενά της, δεν έχει παραλάβει ακόμα στα χέρια της το φάκελο του Α.Α. σύμφωνα με το οποίο μπορεί να έχει πλήρη γνώση του ποινικού του παρελθόντος. Τον κρατά “προκαταβολικά” κατά πρόδηλη παράβαση του νόμου αλλά και των ανθρωπίνων και ατομικών του δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, δεν επιτρέπει καν το επισκεπτήριο στο περιβάλλον του Α.Α. με αιτιολογία τον COVID-19.
 
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Α.Α όχι μόνο δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Χώρα, αλλά η Χώρα αποτελεί κίνδυνο για αυτόν. Η κράτησή του αυτή τη στιγμή θέτει τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο, δεδομένης της επιβαρυμένης ψυχικής του υγείας. Η απέλασή του δε ισοδυναμεί με εκτέλεση, ακριβώς λόγω της ταυτότητας φύλου που φέρει, και που ήταν και ο λόγος της διαφυγής του από τη χώρα καταγωγής, που τον κράτησε μέχρι στιγμής ζωντανό.
 
Κάθε μέρα που περνά μέσα στο κρατητήριο αποτελεί διαρκή επανατραυματισμό και ψυχικό βασανιστήριο με την απόλυτη ευθύνη της αστυνομίας και την πολιτική κάλυψη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
 
Καλούμε όλες τις οργανώσεις, τα σωματεία και τις πολιτικές συλλογικοτητες να εναντιωθούν στην απαράδεκτη κράτηση του Α.Α. και να στηρίξουν τον αγώνα του για την άμεση απελευθέρωσή του.
 
Επιφυλασσόμαστε για κάθε ένδικο μέσο μέχρι την οριστική δικαίωσή του Α.Α ενάντια στην κατάφωρη καταπάτηση των βασικών του δικαιωμάτων.
 
Φίλες/οι του Α.Α.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.