google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Gay αθλητές που άλλαξαν τις ισορροπίες

Η ομοφυλοφιλία παραμένει θέμα ταμπού σε πολλές κοινωνίες. Είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες απόψεις ακόμη και στο χώρο του αθλητισμού. Δεν είναι λίγοι οι αθλητές που διατηρούν τη σεξουαλική τους ταυτότητα μυστική επειδή φοβούνται την αντίδραση των συμπαικτών, των προπονητών και των φιλάθλων. 
Το μυστικό τους μπορεί είτε να έρθει στο φως μετά την απόσυρση από το άθλημα είτε να μείνει για πάντα κρυφό. Υπήρξαν κάποιοι που παραδέχθηκαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι και χάρη σε αυτούς ο αθλητικός κόσμος τείνει να γίνει πιο δεκτικός. Είτε αυτοί ήταν διάσημοι Ολυμπιονίκες είτε μεγάλοι τενίστες είτε παίκτες μπάσκετ βγήκαν και μίλησαν ανοιχτά για τις προτιμήσεις τους και έχουν ανοίξει το δρόμο για μια σημαντική πρόοδο. 


jason-collins.jpg


Ο παίκτης του NBA Τζέισον Κόλινς αγωνίστηκε στους Χιούστον Ρόκετς για 12 σεζόν πριν αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Sports Illustrated το 2013. Ήταν ο πρώτος ενεργός αθλητής που παραδέχθηκε την σεξουαλική του προτίμηση δημόσια σε οποιοδήποτε από τα μεγάλα αμερικανικά αθλήματα. Η ανακοίνωσή του προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από τους συμπαίκτες και τα μέσα ενημέρωσης.

tom-daley.jpg


Ο Τομ Ντάλει είναι Βρετανός δύτης που κέρδισε στα 10 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA 2009 σε ηλικία 15 ετών και όταν ήταν 23. Έχει επίσης κερδίσει πολλά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κοινοπολιτείας και άλλα πρωταθλήματα κατάδυσης. Το 2013, ο Ντάλει κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο YouTube που ενημέρωσε ότι είχε σχέση με έναν άνδρα. Παντρεύτηκε τον Αμερικανό σεναριογράφο, σκηνοθέτη και παραγωγό Dustin Lance Black - ο οποίος είναι 20 χρόνια μεγαλύτερος του - το 2017. Ο Ντάλει είπε στην εφημερίδα «The Guardian» ότι η σχέση του με τον Black ήταν η πρώτη με έναν άντρα και παρόλο που είχε βγει ραντεβού με κορίτσια στο παρελθόν δεν ένιωσε ποτέ ερωτευμένος.


billie-jean-king.jpg

Η Μπίλι Τζιν Κινγκ ήταν κορυφαία παίκτρια τένις. Κατάφερε να κερδίσει 39 Grand Slams, που περιλάμβαναν έξι τίτλους του Wimbledon. Δεν αγαπούσε τη δημοσιότητα αλλά έκανε το κάτι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο για να βοηθήσει τα δικαιώματα των γυναικών και την κοινωνική ισότητα. Είναι η επικεφαλής μιας σειράς οργανώσεων που επικεντρώνονται στη βοήθεια των γυναικών στο τένις και σε άλλα αθλήματα και αναφέρεται τακτικά ως ένας από τους πιο σημαντικούς «γκέι» αθλητές.  

robbie-rogers.jpg

Ο Robbie Rogers είναι ένας πλέον παλαίμαχος Αμερικανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έπαιξε για τη Λιντς καθώς και για την ομάδα Major League Soccer Columbus Crew. Το 2013, ο Ρότζερς ανακοίνωσε τη αποχώρηση του από τα γήπεδα σε ηλικία μόλις 25 ετών και παραδέχθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος σε μια ανάρτηση στο προσωπικό του blog.
 
«Είμαι ποδοσφαιριστής, είμαι Χριστιανός και είμαι gay. Αυτά είναι πράγματα που οι άνθρωποι λένε ότι δεν θα πάνε καλά. Αλλά η οικογένειά μου με μεγάλωσε για να γίνω άτομο και να υπερασπιστώ αυτό που πιστεύω », έγραψε. Αργότερα την ίδια σεζόν, ο Ρότζερς υπέγραψε με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι και το 2014 έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος άντρας που κέρδισε έναν μεγάλο ομαδικό αθλητικό τίτλο στις ΗΠΑ όταν έγινε πρωταθλητής MLS Cup. Ο Ρότζερς είναι παντρεμένος με τον συγγραφέα της τηλεόρασης Γκρεγκ Μπερλάντι και οι δύο έχουν έναν γιο.  

orlando-cruz.jpg

Ο Ορλάντο Κρουζ είναι ένας μπόξερ από το Πουέρτο Ρίκο. Το 2012, έγινε ο πρώτος επαγγελματίας εν ενεργεία μπόξερ που παραδέχθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος. «Θέλω να προσπαθήσω να είμαι το καλύτερο πρότυπο που μπορώ να είμαι για παιδιά που θα μπορούσαν να ασχοληθούν με την πυγμαχία ως άθλημα και επαγγελματική καριέρα. Έχω και θα είμαι πάντα περήφανος για το Πουέρτο Ρίκο. Ήμουν πάντα και θα είμαι πάντα περήφανος γκέι άντρας». Το 2013, ο Cruz ήταν συμμετείχε στο National Gay και Lesbian Sports Hall of Fame.  

michael-sam-15-rd-header.jpg

Όταν συντάχθηκε από το Σεντ Λούις Ραμς στο προσχέδιο NFL του 2014, ο Μάικλ Σαμ έγινε ο πρώτος ομοφυλόφιλος παίκτης που έπαιξε ποτέ στο NFL. Η επιτυχία του τράβηξε την προσοχή των μέσων επικοινωνίας και δέχθηκε συγχαρητήρια ακόμη και από τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είπε ότι ο Σαμ, οι Ραμς και το NFL «έκαναν ένα σημαντικό βήμα μπροστά στο ταξίδι του έθνους μας». περισσότερο πιθανό.  

gareth-thomas.jpg

Μιλώντας για σημαντικούς γκέι αθλητές από τη Βρετανία, πολλοί θα υποστηρίξουν ότι κανένας δεν έχει κάνει περισσότερα από τον πρώην αστέρι του ράγκμπι Γκάρεθ Τόμας. Είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς σκόρερ στη διεθνή ιστορία και ήταν πάντα αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Ο Τόμας πήρε μια μεγάλη απόφαση και το 2009 παραδέχθηκε ότι είναι γκέι. Είχε μια πολύ θετική αντίδραση και έκτοτε ασχολείται για να βοηθήσει τους νέους να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό και άλλα κοινά ζητήματα.  

glenn-burke.jpg

Είναι παράξενο που λάτρεις του μπέιζμπολ δεν έχουν ακούσει ποτέ το όνομα του Γκλεν Μπουρκ. Όχι μόνο ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλος όταν έπαιζε για τους Dodgers στα τέλη της δεκαετίας του '70, ήταν επίσης πρόθυμος να μιλήσει για αυτό με τους συμπαίκτες του. Ο Μπουρκ συμμετείχε σε αγώνες για την ομοφυλοφιλία αφού αποσύρθηκε από το μπέιζμπολ, αλλά δυστυχώς ο εθισμός του στα ναρκωτικά σε συνδυασμό με το AIDS τον οδήγησαν στο θάνατο το 1995.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.