google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΟ LGBT ΚΙΝΗΜΑ


Τις τελευταίες δεκαετίες, το κίνημα αποδοχής της LGBT κοινότητας έχει πάρει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, και οι εκπρόσωποι και υποστηρικτές του στην ποπ κουλτούρα έχουν σίγουρα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Η πρόσφατη βιογραφική ταινία για την ζωή του Freddie Mercury, όπως και η επερχόμενη βιογραφία του Elton John, δείχνουν ότι ο κόσμος θέλει να αποδώσει έναν φόρο τιμής στις εμβληματικές αυτές προσωπικότητες που δεν δίστασαν να είναι ο εαυτός τους και να στηρίξουν τις καταπιεσμένες κοινότητες. Ποιες είναι όμως αυτές οι προσωπικότητες;

Elton John

Ο Rocketman ήταν από τα πρώτα τεράστια ονόματα της μουσικής σκηνής που παραδέχτηκε δημόσια την ομοφυλοφιλία του, και από τότε δεν έχει σταματήσει να είναι δραστήριος σε ό,τι αφορά τα ίσα δικαιώματα—εκνευρίζοντας ταυτόχρονα και την Καθολική Εκκλησία, με δηλώσεις κατά της οργανωμένης θρησκείας, την οποία θεωρεί καταπιεστική. Το 1992, μετά τον θάνατο του καλού του φίλου, Freddie Mercury, λόγω επιπλοκών από το AIDS, ίδρυσε το Elton John AIDS Foundation, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που χρηματοδοτεί προγράμματα σχετικά με την πρόληψη, την ενημέρωση και την εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος γύρω από την ασθένεια.

Freddie Mercury

Οι φήμες για την σεξουαλικότητά του οργίαζαν, αλλά εκείνος δεν απαντούσε ποτέ ευθέως—και αυτή η σιωπή που τηρούσε ήταν που τον έκανε να ξεχωρίζει. Η περσόνα του Freddie Mercury ήταν ξεδιάντροπα queer, και τις περισσότερες φορές την άφηνε να μιλήσει για εκείνον, μαζί με την σκηνική του παρουσία, εμπνέοντας μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων να αποδεχτούν τον εαυτό τους.

Ellen DeGeneres

Η πιο δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια της Αμερικής δεν ήταν πάντα τόσο λατρεμένη από το κοινό. Συγκεκριμένα, κατά την τέταρτη σεζόν της τηλεοπτικής της σειράς στα 90s, “Ellen”, η DeGeneres αποκάλυψε πως είναι λεσβία σε μια συνέντευξη με την Oprah Winfrey, και το ίδιο έκανε και ο χαρακτήρας της στην σειρά (σε μια ψυχολόγο, που επίσης υποδυόταν η Winfrey). Το αποτέλεσμα ήταν να κοπεί η σειρά της με συνοπτικές διαδικασίες. Η κοινωνία, όμως, αλλάζει, και πλέον η Ellen DeGeneres βρίσκεται κάθε μέρα στα σπίτια των τηλεθεατών της, ενημερώνοντας και προσφέροντας ανοιχτά συμπαράσταση σε κάθε καταπιεσμένη ομάδα.

Sir Ian McKellen

Είναι ο Γκάνταλφ, είναι ο Μαγκνέτο και επίσης είναι ένας από τους πιο δραστήριους celebrities στον χώρο των LGBT δικαιωμάτων. Επιβεβαίωσε την σεξουαλικότητά του το 1988, σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη, για να εκφράσει την οργή του σχετικά με έναν νόμο που θα απαγόρευε την προβολή ομόφυλων ζευγαριών ως πρέπουσα μορφή οικογένειας. Είναι συνιδρυτής του συλλόγου Stonewall, που ασχολείται με τα δικαιώματα και την αποδοχή των γκέι, και δεν χάνει ευκαιρία να δείξει έμπρακτα την συμπαράστασή του, με συμμετοχή σε παρελάσεις, ομιλίες, ενημερωτικά βίντεο κτλ.

Laverne Cox

Η Laverne Cox έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που κέρδισε υποψηφιότητα για Emmy, μέσα από την σειρά Orange is the new black που την ανέδειξε, και λίγα χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη τρανς ηθοποιός που υποδύθηκε πρωταγωνιστικό τρανς χαρακτήρα, στην σειρά Doubt. Παλεύει συνεχώς για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων, για την εξάλειψη του στίγματος και της συστημικής καταπίεσης που δέχονται, και δεν έχει σταματήσει τις ακτιβιστικές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.