google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για θρησκεία, ομοφυλοφιλία, μετανάστες και οικογένεια

Το προφίλ της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας σκιαγραφεί νέα έρευνα του κέντρου «διαΝΕΟσις». Οι απαντήσεις των Ελλήνων πολιτών για τις αξίες και τις πεποιθήσεις τους.
Τις αξίες των Ελλήνων καταγράφει το κέντρο ερευνών «διαΝΕΟσις», σκιαγραφώντας το προφίλ της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.
Μεταξύ άλλων, η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τη Metron Analysis, καταδεικνύει ότι μόνο για το 30% η πολιτική είναι σημαντική, ενώ αντίθετα, η θρησκεία, ο ελεύθερος χρόνος, η εργασία, οι φίλοι και η οικογένεια είναι σημαντικά θέματα για πάνω από το 85% των ερωτηθέντων.
Επίσης, το 20% θεωρεί ότι οι ψήφοι στις εκλογές δεν καταμετρούνται με δίκαιο τρόπο, ενώ το 40% εκτιμά ότι οι «υπεύθυνοι των εκλογών δεν είναι αμερόληπτοι». Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, το 30% πιστεύει ότι οι πλούσιοι εξαγοράζουν τις εκλογές και ότι οι ψηφοφόροι δωροδοκούνται. 
Την ίδια ώρα, το 70% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν θα ήθελε για γείτονες τοξικομανείς, το 57% αλκοολικούς, το 33% ομοφυλόφιλους, το 25,7% μετανάστες, το 21,6% άτομα διαφορετικής θρησκείας, το 13,5% άτομα που μιλούν διαφορετική γλώσσα και το 8% ανύπαντρα ζευγάρια.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, το 25% θεωρεί ότι οι άνδρες γίνονται καλύτεροι πολιτικοί ηγέτες και καλύτερα στελέχη επιχειρήσεων, ενώ το 40% συμφωνεί με την άποψη πως «όταν μια μητέρα εργάζεται, τα παιδιά υποφέρουν».
Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία για τη διαφθορά, καθώς το 52% θεωρεί ότι η διαφθορά ενυπάρχει στα στελέχη επιχειρήσεων, το 52% στις δημόσιες υπηρεσίες, το 59% στις τοπικές αρχές, το 71% στις κρατικές αρχές και το 79% στους δημοσιογράφους.
Ταυτόχρονα, το 50% πιστεύει ότι οι μετανάστες έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη, το 70% ότι αυξάνουν την εγκληματικότητα, το 64% ότι ενισχύουν τον κίνδυνο τρομοκρατίας και το 63,5% ότι διογκώνουν την ανεργία.
Όσον αφορά τη θρησκεία, το 81,4% δηλώνει θρησκευόμενο άτομο και το 50% ότι πηγαίνει στην εκκλησία τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Εντύπωση παράλληλα, προκαλεί το γεγονός ότι το 21,2% των Ελλήνων εκτιμάει ότι «όταν η επιστήμη και η θρησκεία συγκρούονται, η θρησκεία έχει πάντα δίκιο».
Την ίδια ώρα, οι πολίτες δικαιολογούν το προγαμιαίο σεξ σε ποσοστό 74%, το διαζύγιο σε ποσοστό 69%, το περιστασιακό σεξ σε ποσοστό 53% και την ομοφυλοφιλία σε ποσοστό μόλις 25%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.200 νοικοκυριών, και την ευθύνη των ερωτηματολογίων είχαν ο καθηγητής Κοινωνιολογίας, Σωκράτης Κονιόρδος, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΚΚΕ, Νίκο Δεμερτζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.