ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η Ellen DeGeneres μιλάει για τη σκληρή πραγματικότητα ως ΛΟΑΤΚΙ

Η Εllen DeGeneres εμφανίστηκε στην εκπομπή Comedians In Cars Getting Coffee, και μίλησε με κάθε ειλικρίνεια για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα. Έχουν περάσει περισσότερα από είκοσι χρόνια από τη στιγμή που αποκάλυψε τη σεξουαλική της ταυτότητα σε εκείνο το άρθρο του περιοδικού Time. 
Αυτό που έκανε ακόμα σημαντικότερο το γεγονός, είναι ότι την ίδια περίοδο, το ίδιο έκανε και η Ellen Morgan, ο χαρακτήρας που υποδυόταν στην εκπομπή Ellen, μπροστά σε 44 εκατομμύρια τηλεθεατές. Τότε ήταν που άλλαξαν τα δεδομένα στο χώρο, καθώς ήταν ο πρώτος ομοφυλόφιλος τηλεοπτικός ρόλος στην ιστορία. Ενώ το στούντιο πλημμύρισε με θαυμαστές και υποστηρικτικές επιστολές, πολλοί από τους ηθοποιούς του συγκεκριμένου επεισοδίου έλαβαν απειλές για τη ζωή τους, ενώ εξαφανίστηκαν από το Hollywood. Το κοινό διχάστηκε. 
Βέβαια, η DeGeneres κέρδισε βραβείο Peabody και το επεισόδιο Emmy, όμως το σόου «κόπηκε» την επόμενη χρονιά. «Όταν έχασα τη δουλειά μου, έμεινα άνεργη για τρία ολόκληρα χρόνια. Ήμουν πληγωμένη και γεμάτη θυμό», είπε. «Πώς άλλαξαν όλα, απλώς επειδή ήμουν ειλικρινής και είπα ότι είμαι ομοφυλόφιλη; Γιατί ήταν τόσο μεγάλο σοκ για τον κόσμο; Γιατί έγινε τόσο μεγάλο θέμα;», συνέχισε. 
Σήμερα, υπάρχουν εκπρόσωποι της LGBTQ κοινότητας στο χώρο του θεάματος. Μπορεί να αποτελούν μόνο το 6.4% του συνόλου, σύμφωνα με έρευνα της GLAAD, αλλά είναι ένα ποσοστό που ανεβαίνει. Γίνονται βήματα ώστε η σεξουαλική ταυτότητα να μην αποτελεί εμπόδιο για κανέναν, ενώ η ποικιλία είναι πλέον ζητούμενη. Είκοσι χρόνια νωρίτερα, όμως, ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχθεί η κοινωνία ότι υπάρχει μία γυναίκα τόσο σίγουρη για τον εαυτό της, που παραδέχεται δημόσια ότι της αρέσουν οι γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.