google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Με αναφορές στη διαδρομή της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ το φετινό Thessaloniki Pride

Πρόσκληση κατάθεσης προτάσεων για σύνθημα έκανε το «Thessaloniki Pride» για το φετινό φεστιβάλ με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του. Παράλληλα, ανακοίνωσε και τη θεματική του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2019 το οποίο θα έχει να κάνει με την ιστορική εξέλιξη του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ.
«50 χρόνια πριν η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είπε το πρώτο «ΟΧΙ». Το βράδυ της 28ης Ιουνίου 1969 οι θαμώνες του γκέι μπαρ «Stonewall Inn» στην Νέα Υόρκη αντέδρασαν στην ασύστολη αστυνομική βία δίνοντας έτσι το μήνυμα πως δεν θα ανεχθούν πια την απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά. Έκτοτε, ένα παγκόσμιο LGBTQI+ κίνημα πήρε σάρκα και οστά». Με αυτό τον τρόπο ξεκινάει η ανακοίνωση της οργάνωσης η οποία καλεί τον κόσμο να συνεχίσει την προσπάθεια όλων αυτών των χρόνων. Στην ανακοίνωση γίνεται και κάλεσμα για κατάθεση προτάσεων για σύνθημα το οποίο, σύμφωνα με τους διοργανωτές , θα πρέπει να πληροί τα εξής κριτήρια:
 -Να είναι δυναμικό και έξυπνο, να απομνημονεύεται εύκολα και να μην έχει αρνητισμό
 -Να μην ξεπερνά τις τέσσερις (4) λέξεις -Να είναι ουδέτερο ως προς το φύλο -Να μπορεί να μεταφραστεί χωρίς να χάνει το νόημά του και σε άλλες γλώσσες Καταληκτική ημερομηνία για τις προτάσεις είναι η 16η Φεβρουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις προτάσεις τους στο e-mail contact@thessalonikipride.com ή στη σελίδα της οργάνωσης στο facebook www.facebook.com/ThessalonikiPride. Υπενθυμίζεται πως η φετινή παρέλαση υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιουνίου και, όπως και κάθε χρόνο, έχει την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.