google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ζητήματα ταυτότητας και σεξουαλικότητας από βουλευτής των Εφήβων από Λύκειο της Μεσσηνίας

Στην Ολομέλεια της ΚΓ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων μίλησε ο μαθητής της Β’ τάξης του ΓΕΛ Κυπαρισσίας, Αθανάσιος-Αναστάσιος Κωνσταντόπουλος, ως εκπρόσωπος της ΣΤ’ Ομάδας της Συνόδου, με θέμα «Ζητήματα ταυτότητας και σεξουαλικότητας στην εφηβεία»!
Η ομιλία του είχε ως εξής: «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, αξιότιμοι υπουργοί, αγαπητοί έφηβοι βουλευτές, ονομάζομαι Αθανάσιος-Αναστάσιος Κωνσταντόπουλος και είμαι ένας από τους εκπροσώπους της Μεσσηνίας και αγορητής της ΣΤ΄ Ομάδας, με θέμα “Ζητήματα ταυτότητας και σεξουαλικότητας στην εφηβεία”.
Αρχικά, θα ξεκινήσω με μια σύντομη περιγραφή των όσων βιώσαμε σε αυτό το πρόγραμμα. Η δουλειά μας ξεκίνησε αρκετές εβδομάδες πριν μέσω ενός κλειστού φόρουμ, όπου ανταλλάξαμε απόψεις. Οι εργασίες μας στην Αθήνα ξεκίνησαν τη δεύτερη μέρα, εφόσον την πρώτη φτάσαμε στο ξενοδοχείο και μας έγινε μια ενημέρωση για το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες. Τη δεύτερη μέρα πήγαμε στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας, όπου μπήκαμε σε σκέψεις και εκφράσαμε τις απόψεις μας μέσα από συζήτηση. Την τρίτη μέρα οι Ομάδες συνεδριάσαμε στο ξενοδοχείο, όπου προτείναμε τρόπους αντιμετώπισης και επίλυσης των ζητημάτων που αφορούν στη σεξουαλικότητα των νέων. Την τέταρτη μέρα με την Ομάδα μου συνεδριάσαμε σε Αίθουσα της Βουλής με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής,. Αναστάσιο Κουράκη, και παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας.
Τώρα θα σας παρουσιάσω τις προτάσεις της ομάδας μου. Θεωρούμε αναγκαία την ενσωμάτωση του μαθήματος σεξουαλικής αγωγής στο σχολικό πρόγραμμα ήδη από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στις μαθησιακές δυνατότητες κάθε σχολικής βαθμίδας, προκειμένου τα παιδιά και οι έφηβοι να έρχονται σε επαφή με τη σεξουαλικότητά τους με ασφαλή τρόπο. Επιτακτική κρίνεται η ύπαρξη ψυχολογικής υποστήριξης στο σχολείο, καθώς οι έφηβοι θα μπορούν να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους και να λύσουν τις απορίες τους γύρω από τη σεξουαλικότητα. Ειδικά καταρτισμένοι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα πρέπει να είναι σε θέση να ενεργούν υποστηρικτικά στις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας. Θα πρέπει να διοργανώνονται ημερίδες από το κράτος, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα της σεξουαλικότητας και της ταυτότητας φύλου. Δεν μπορεί να παραλειφθεί η ανάγκη για ύπαρξη βιωματικών δράσεων και η διεξαγωγή σεμιναρίων στο χώρο του σχολείου, με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών, των γονέων, των καθηγητών από ειδικούς για σεξουαλικά ζητήματα μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων.
Ιδιαίτερα για τους γονείς απαραίτητη είναι η παροχή συμβουλευτικής σε ζητήματα που αφορούν στην περίοδο της εφηβείας και της έναρξης της σεξουαλικής ζωής των παιδιών. Απαραίτητη κρίνεται η ενημέρωση και η παροχή σεξουαλικής υποστήριξης από ειδικούς σε γονείς με ΛΟΑΤΚΙ + παιδιά. Σε περίπτωση άσκησης οποιασδήποτε μορφής βίας σε αυτά τα παιδιά, να κρίνεται αναγκαία η απομάκρυνσή τους από την οικογενειακή εστία και η στέγασή τους σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις. Να παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τη φυλομετάβαση, δηλαδή ορμόνες και επεμβάσεις. Για τα ανήλικα άτομα, που οι γονείς τους είναι διαζευγμένοι, να αρκεί για τη φυλομετάβαση η υπογραφή του γονέα που έχει την επιμέλεια του παιδιού, αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί η ψυχοδιανοητική ικανότητα αυτού του γονέα. Υποχρεωτική να είναι η χρήση του επιθυμητού ονόματος για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο σχολικό και εργασιακό χώρο και, σε αντίθετη περίπτωση, να επιβάλλονται οι απαραίτητες κυρώσεις. Να γίνει άρση της νομοθεσίας που απαγορεύει τη σύναψη πολιτικού γάμου των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ως επικύρωση της οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Επίσης, να είναι εφικτή η υιοθεσία και όχι μόνο η αναδοχή παιδιών από μονογονεϊκές οικογένειες και ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας ενιαίος και έγκυρος διαδικτυακός χώρος συζητήσεων υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν ανώνυμα μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εξειδικευμένοι επαγγελματίες, όπως γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών και προβλημάτων που σχετίζονται με τη σεξουαλική ανάπτυξη των εφήβων. Αποτέλεσμα θα είναι ο εμπλουτισμός των ιδεών καθενός από τις ιδέες όλων των άλλων και η απάντηση στα διάφορα προβλήματα από την οπτική της καθεμιάς εμπλεκόμενης ομάδας. Είναι εξίσου σημαντική η ίδρυση και λειτουργία δομών, με σκοπό την οικονομική και ψυχολογική ενίσχυση των ανήλικων μητέρων, των θυμάτων βιασμού και των μονογονεϊκών οικογενειών. Η ποινή που αναγράφεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 του ν.927/1979 για όποιον προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις στη σεξουαλικότητα και στην ταυτότητα φύλου του ατόμου να μην εξαγοράζεται, αλλά να εκτίεται.
Ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση του ζητήματος του ρατσισμού στη διαφορετικότητα ως προς τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα του φύλου είναι η ουσιαστική βελτιστοποίηση του έργου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να αποφευχθεί η παραπληροφόρηση και η χειραγώγηση του κοινού. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η προβολή διαφημίσεων σε ώρες τηλεοπτικής εκπομπής με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή του.
Τέλος, θα πρέπει να υπάρξουν κρατικές δομές που μέριμνά τους θα είναι η παροχή δωρεάν εξετάσεων για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Και μην ξεχνάμε: Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί. Ευχαριστώ».  
Από την εφημερίδα 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.