google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Εκλογές για την Ευρώπη: Να αναμετρηθούμε με την αλήθεια!

Του Γιώργου Τ. Γεωργίου*
Οι επικείμενες εκλογές για την Ευρώπη στις 26 Μαΐου 2019 θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Οι λαοί της Ευρώπης καλούνται με τις επιλογές τους να αποφασίσουν για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις πολιτικές της.
Σε αυτά τα χρόνια έχουν μεσολαβήσει συγκλονιστικά γεγονότα και πολιτικές αποφάσεις που μετέτρεψαν την Ευρώπη σε ένα συντηρητικό, αντιδραστικό οργανισμό.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα πόρρω απέχει από τις ιδρυτικές της αρχές. Έχει απολέσει προ πολλού την έξωθεν μαρτυρία της για ένα οργανισμό Αλληλεγγύης, Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης.
Οι λαοί και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζουν και βιώνουν τα τελευταία χρόνια την κορύφωση των πιο ακραίων συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Βίωσαν στο έπακρο και στο πετσί τους την οικονομική κρίση και τις αρνητικές επιπτώσεις της. Τη φτωχοποίηση και εξαθλίωσή τους, την οικονομική και κοινωνική αδικία, την αναλγησία, τις ανισότητες, την εκμετάλλευση και την απόρριψη.
Η σημερινή Ευρώπη δεν είχε τη δυνατότητα να δώσει λύσεις στα 16 εκατομμύρια άνεργους και 4 εκατομμύρια άστεγους. Είχε όμως 13 δισεκατομμύρια ευρώ να δώσει στις πολεμικές βιομηχανίες.
Στο κρίσιμο θέμα του Προσφυγικού και Μεταναστευτικού, αντί να σταθεί απέναντι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να πολεμήσει ενάντια στον όλεθρο και την καταστροφή των πολέμων, συμπεριφέρθηκε ανήμπορη χωρίς ανάστημα, χωρίς να υπερασπιστεί την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών. Αντίθετα, επέτρεψε να γεννηθούν και να φουντώσουν οι ρητορικές μίσους, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, το μίσος και η μισαλλοδοξία, φαινόμενα ξένα προς τις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης. Κτίζουν στον 21ον αιώνα τείχη και συρματοπλέγματα για να κρατήσουν μακριά από τις χώρες τους «μιάσματα».
Και το αποτέλεσμα, χιλιάδες πρόσφυγες να ρισκάρουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, στα σύγχρονα δουλεμπόρια, στα σαπιοκάραβα, για καλύτερη τύχη, μετατρέποντας τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο κοιμητήριο.
Η Κύπρος είναι ένα παράδειγμα των μικρών και αδύνατων χωρών που πλήρωσε πολύ ακριβά τη νύφη εξαιτίας της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.
Το κούρεμα και τα μνημόνια έφεραν τον κυπριακό λαό σε πρωτόγνωρη κρίση. Οικονομική, κοινωνική που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Σκότωσαν τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων μας, εξαναγκάζοντας 40.000 ανθρώπους να μεταναστεύσουν. Φτωχοποίησαν πέραν των 255.000 συμπατριωτών μας.
Τώρα είναι η ώρα να αναμετρηθούμε με τις πραγματικότητες, με την ίδια τη ζωή, με την αλήθεια.! Να μιλήσουμε για την Ευρώπη που θέλουμε, για ένα καινούριο ευρωπαϊκό όραμα. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι λαοί της Ευρώπης. Να αλλάξει ρότα η Ευρώπη!
Το ΑΚΕΛ και η Κυπριακή Αριστερά φαντάζει ως η μόνη πολιτική παράταξη που μπορεί να εμπνεύσει το λαό μας, να οδηγήσει σε ρήξη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών αδικίας και λιτότητας, να σηκώσει ανάστημα στην ακροδεξιά, στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Ναι, είναι το ΑΚΕΛ από τη μια, η γνήσια πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει και να δικαιώσει τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού, και από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι παντός καιρού, που είτε προσκυνούν είτε φλερτάρουν με τη σημερινή Ευρώπη!
*Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού-βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.