google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΘΕΜΑ: ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο BATMAN ΓΚΕΙ;


Το σύμπαν των υπερηρώων πλην άφθονης δράσης μας χαρίζει και αρκετά ειδύλλια. Άλλοτε στρέιτ και άλλες φορές γκέι.
Δείτε παρακάτω μερικούς γνωστούς χαρακτήρες κόμικ, οι οποίοι επιβεβαιωμένα ή φημολογούμενα είναι γκέι.

Deadpool


Η σεξουαλικότητα του ήρωα συζητιέται αρκετά μεταξύ των φαν, με τον Ryan Reynolds που τον υποδύθηκε στη μεγάλη οθόνη να μιλά ανοικτά για το πώς ο χαρακτήρας του είναι «πανσεξουαλικός». Μάλιστα το 2013 ο σκιτσογράφος του κόμικ Gerry Duggan τον χαρακτήρισε ως «μη στρέιτ» σε σχετική ερώτηση θαυμαστή.

Wonder Woman


Ο συγγραφέας του κόμικ Greg Rucka έχει επιβεβαιώσει πως η σέξι Αμαζόνα είναι «προφανώς queer», αν και οι φαν απογοητεύτηκαν ελαφρώς όταν είδαν πως η σεξουαλικότητά της δεν καλύφθηκε στην ταινία. Παρ’ όλα αυτά ο Rucka ανέφερε πως η Αμαζόνα διατηρεί σχέσεις με γυναίκες, αφού το νησί όπου ζει κατοικείται μόνο από αυτές.

Iceman


Ο «παγωμένος» χαρακτήρας των X-Men τόσο στην ενήλικη όσο και στην ανήλικη βερσιόν του παρουσιάζεται ως γκέι από το 2015 στα κόμικ, στα οποία μάλιστα εξερευνά την σεξουαλικότητά του αράζοντας σε γκέι μπαρ. Σε ένα από αυτά μάλιστα, παίρνει και το πρώτο του φιλί.

Green Lantern

Η σεξουαλική ταυτότητα του διαγαλαξιακού ήρωα αποκαλύφθηκε επίσημα το 2012, ενώ ήδη από κόμικ του 2001 είχε ασχοληθεί με το ζήτημα των δικαιωμάτων των γκέι, κάτι που χάρισε στο έντυπο το βραβείο GLAAD.

Batwoman


Αν και «γεννήθηκε» στα 50s, το 2006 η DC παρουσίασε την Kate Kane επίσημα ως ομοφυλόφιλη, ταυτότητα την οποία αποκαλύπτει όταν της ζητείται από την στρατιωτική σχολή να παραδεχτεί ότι είναι ή να αποχωρήσει μια και καλή. Αμέσως μετά, γνωρίζει και ερωτεύεται την αστυνομικό Renee Montoya.

Captain America

Αν και ο σεξουαλικός του προσανατολισμός δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους δημιουργούς που δουλεύουν τον χαρακτήρα του, οι φαν του δημοφιλούς ήρωα τον θεωρούν αρκετά… gay friendly και μάλιστα πιέζουν την Marvel να του δώσει έναν σύντροφο – ιδανικά τον Tony Stark. Σε δηλώσεις τους οι σκηνοθέτες του Civil War αναφέρθηκαν στο θέμα λέγοντας ότι ελπίζουν κάποια στιγμή η Marvel να κάνει το μεγάλο «μπαμ».

Poison Ivy


Αποτελεί παράδειγμα «μπερδεμένης» σεξουαλικότητας, με κάποιους φαν να υποστηρίζουν ότι ο σεξουαλικός της προσανατολισμός συνάδει με την παθιασμένη της προσωπικότητα. Το πάθος της για την Harley Quinn εκδηλώθηκε ανοιχτά το 2017, όταν η DC κυκλοφόρησε κόμικ στο οποίο οι δυο τους επισημοποιούν τη σχέση τους.

Catwoman


Από το ’40 που έκανε την εμφάνισή της οι φαν υποστήριζαν ότι η «γατούλα» είναι λεσβία, ταυτότητα την οποία απέκτησε επίσημα το 2015, μετά από δηλώσεις της συγγραφέα Genevieve Valentine, η οποία επιβεβαίωσε πως η Catwoman είναι μπάι.

Mystique


Η «μπλε» ηρωίδα των X-MEN είναι αμφιβόλου σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά και φύλου αφού αλλάζει συχνά ταυτότητα. Στα κόμικ, έχει σχέση και δύο παιδιά με την Destiny.

Wolverine


Ωπ! Αυτό δεν το περιμένατε. Κι όμως, η γκέι εκδοχή του Wolverine υπάρχει σε εναλλακτικό σύμπαν των X-Men. Στο δέκατο τεύχος του κόμικ X-Treme X-Men ο Wolverine αγκαλιάζει και φιλά τον ημίθεο Ηρακλή, ενώ του εξομολογείται την αγάπη του.

Batman και Robin

Στην περίπτωση του δημοφιλούς διδύμου οι φήμες δίνουν και παίρνουν τόσο από τους φαν, όσο και από τους συντελεστές της ομώνυμης ταινίας, χωρίς όμως επίσημη επιβεβαίωση από την DC. Ο γκέι σκηνοθέτης Joel Schumacher παρ’ όλα αυτά έδωσε ολίγο από γκέι ειδύλλιο στη σχέση τους στην ταινία του, ενώ ο συγγραφέας Frank Miller έχει δηλώσει πως «θα ένιωθε πολύ καλύτερα αν ήταν γκέι».

Ν. Γ.
Photo Credits: DC, Marvel Comics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.