google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

To Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει την «θεραπεία των γκέι»

Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει τη λεγόμενη θεραπεία ομοφυλοφιλικής μετατροπής ως μέρος μιας προσπάθειας για την αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων. Η απόφαση λήφθηκε μετα από έρευνα για την διάκριση που αντιμετωπίζουν οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι και οι τρανσεξουαλικοί άνθρωποι, με περισσότερα από τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων να καταγράφουν ότι αποφεύγουν να κρατούν τα χέρια με τον σύντροφου τους υπό φόβο ότι οι άνθρωποι θα αντιδράσουν αρνητικά. 
Σε δήλωσή της, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May δήλωσε ότι “ειναι αποκαρδιωτικό από το πόσοι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν μπορούν να είναι ανοιχτοί για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή να αποφύγουν να κρατήσουν τα χέρια με τον σύντροφό τους στο κοινό για να φοβηθούν αρνητικές αντιδράσεις”. Οι «θεραπείες» βασίζονται στην προϋπόθεση ότι η ύπαρξη ομοφυλοφίλων, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων ή τρανσέξουαλ είναι μια ψυχική ασθένεια που μπορεί να «θεραπευτεί». Παρόλαυτα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι δουλεύουν και οι τεχνικές είναι σε μεγάλο βαθμό δυσφημισμένες. Τα μέλη των βρετανικών επαγγελματικών φορέων παροχής συμβουλών και ψυχοθεραπείας απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τέτοιες τεχνικές. 
Ο Ruth Hunt, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής ομάδας δικαιωμάτων των LGBT Stonewall, χαιρέτησε την υπόσχεση της κυβέρνησης ως “ένα σημαντικό πρώτο βήμα”, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να οδηγήσει σε “απτή αλλαγή”. “Ορισμένοι άνθρωποι θα συγκλονιστούν από τα ευρήματα, αλλά για όσους είναι LGBT ή έχουν ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο που είναι, αυτά τα αποτελέσματα θα είναι δυστυχώς αναγνωρίσιμα”, ανέφερε σε δήλωσή της. “Οι νόμοι έχουν βελτιωθεί και οι στάσεις έχουν αλλάξει, αλλά η κοινωνία μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τους ΛΟΑΤ ανθρώπους σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας”. Με πληροφορίες απο το CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.