google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Iσπανία-Κυβέρνηση Σάντσεθ: 11 γυναίκες, 6 άνδρες και 2 γκέι

Έτη φωτός απέχει από τον κορμό της νέας ιταλικής κυβέρνησης η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που επέλεξε ο σοσιαλιστής ηγέτης της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ. 
Εκπλήσσοντας τους πάντες επέλεξε 11 γυναίκες, έξι άνδρες και δύο γκέι για να σχηματίσει την κυβέρνησή του. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο σύνολο των χωρών – μελών του ΟΟΣΑ. Αντιθέτως, στη νέα ιταλική κυβέρνηση κυριαρχεί το «ανδρικό άρωμα» και μάλιστα έχει συμπεριληφθεί στο υπουργικό συμβούλιο και ένας πολύ γνωστός ομοφοβικός πολιτικός. 
Ο Ισπανός σοσιαλιστής πολιτικός εμπιστεύθηκε στα κύρια πόστα της κυβέρνησής του γυναίκες αλλά και πρόσφερε την κατεξοχήν ανδρική υπουργική θέση του υπουργείου Εσωτερικών – Δημοσίας Τάξης σε έναν άνδρα που ανοικτά υπερασπίζεται τη διαφορετικότητά του, παντρεμένο με τον σύντροφό του εδώ και χρόνια, τον Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα ο οποίος διετέλεσε και ακτιβιστής της γκέι κοινότητας της Ισπανίας. Ανοικτά υπερασπίζεται τη γκέι κοινότητα και ο νέος υπουργός Πολιτισμού και γνωστός παρουσιαστής της ισπανικής τηλεόρασης, Μαξίμ Χουέρτα. 
Η νέα ισπανική κυβέρνηση ορκίστηκε μπροστά στον βασιλιά Φίλιππο με το καθιερωμένο πρωτόκολλο που αποπνέει τον συντηρητισμό της δυναστείας των Βουρβόνων. Προφανώς οι επιλογές του Πέδρο όπως είναι γνωστός ευρύτερα στην Ευρώπη ο νέος, όμορφος και πολλά υποσχόμενος σοσιαλιστής ηγέτης προφανώς εκπλήσσουν όχι μόνον τη συντηρητική Καθολική κοινότητα της Ισπανίας αλλά και εν γένει τον ευρωπαϊκό νότο ο οποίος απέχει πολύ από επιλογές στις οποίες έχουν προβεί οι κοινωνίες του ευρωπαϊκού βορρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.