google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ο πρώτος γκέι ιμάμης: πιστός και έκπτωτος

Δεν μου επιτρέπεται πλέον η είσοδος σε κανένα τζαμί. Γι' αυτό πια το τζαμί είναι στην καρδιά μου». Ο Nur Warsame έγινε ο πρώτος γκέι ιμάμης στην Αυστραλία. Πριν του απαγορευθεί να κηρύττει τον λόγο του Αλλάχ, συμβούλευε τους Μουσουλμάνους απ' όλον τον κόσμο να μην αισθάνονται καμία ντροπή για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. «Η ιεραρχία και η ισχύς που συγκεντρώνει ο Μουσουλμανισμός είναι απλώς κάτι το απίστευτο. 
Οι πνευματικοί ταγοί του με μια τους λέξη μπορούν να καταστρέψουν μια ζωή ή να την εξυψώσουν. Φυσικά και πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι γκέι ιμάμηδες. Απλώς είναι τρομοκρατημένοι, πόσω μάλλον να προχωρήσουν σε coming out. Γιατί έχουν να κάνουν με μία παρωχημένη ιδεολογία που υποστηρίζει ότι γι' αυτό που κάνεις στην κρεβατοκάμαρά σου θα μετανοήσεις μόνο αν δολοφονηθείς, κακοποιηθείς, δαρθείς. Στην περίπτωσή μου, η θρησκεία χρησιμοποιήθηκε για να με τιμωρήσει, όταν αποκάλυψα τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό». 
 Ο Nur εδώ και πέντε χρόνια έχει ιδρύσει το "Marhaba" ένα γκρουπ προσευχής για τα μέλη της LGBTQI κοινότητας. Καθώς αντιμετωπίζει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και αφού του απαγορεύθηκε η είσοδος σε μουσουλμανικούς ναούς, φροντίζει να διαδίδει το κήρυγμά του μέσω των social media. Η ανταπόκριση γκέι μουσουλμάνων στο κάλεσμά του είναι τεράστια. Όπως λένε, είναι ο άνθρωπος που αποκατέστησε την πίστη και την αφοσίωσή τους στη θρησκεία, ένα κομμάτι της οποίας, το πιο φανατικό και μισαλλόδοξο, τους θέλει νεκρούς.. Πηγή: wlifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.