google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Τουρκία: Μετ’ εμποδίων και φέτος το Pride – Καταγγελίες για μποϊκοτάζ

Για άλλη μια χρονιά η εκδηλώσεις στην Άγκυρα για την Ημέρα Υπερηφάνειας διεξάχθηκαν με εμπόδια, με τις τουρκικές αρχές να επιζητούν από τους πολίτες προσοχή ενάντια στην «ΛΟΑΤ προπαγάνδα», ενώ παράλληλα εταιρείες κατήγγειλαν μποϊκοτάζ από τα social media. Hashtags που απαιτούν απαγόρευση των LGBT δραστηριοτήτων και μποϊκοτάζ από αγοραστές εταιρειών που εκφράζουν αλληλεγγύη, έχουν γίνει trend στο Twitter από την Κυριακή, όποτε και γιορτάστηκε παγκοσμίως η Ημέρα Υπερηφάνειας. Την Κυριακή, ο Kerem Kinik, πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου της Τουρκίας, δήλωσε ότι θα «πολεμήσει ενάντια σε εκείνους που παραβιάζουν την υγιή δημιουργία». Το tweet του προκάλεσε επίπληξη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), το διεθνές δίκτυο του κινήματος. Σε απάντηση, ο Φαχρετίν Άλτουν, «δεξί χέρι» του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, έγραψε στο Twitter: «Η προπαγάνδα των ΛΟΑΤ αποτελεί σοβαρή απειλή για την ελευθερία του λόγου. 
Το IFRC έγινε συνένοχος σε αυτήν την επίθεση στοχεύοντας (τον Kinik) έναν γιατρό που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην προστασία των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Δεν θα σιωπήσουμε!». Ωστόσο ο Kinik είπε ότι αναφερόταν στην παιδεραστία, όχι σεξουαλικό προσανατολισμό. «Δεν υπάρχει τίποτα στο tweet μου που να στοχεύει σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα ή οποιαδήποτε ταυτότητα, οποιαδήποτε φυλή, οποιοδήποτε φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό», είπε στο Reuters. Ο Ερντογάν συμμετείχε στη συζήτηση λέγοντας τη Δευτέρα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση στις παραδοσιακές αξίες της κοινωνίας, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα στην ομοφυλοφιλία. 
 Ο Τούρκος σχεδιαστής μόδας και ο ακτιβιστής ΛΟΑΤ, Barbaros Sansal, ανέφερε ότι οι άνθρωποι καλούνται να «πληρώσουν το λογαριασμό» επειδή αντιτίθενται στον Ερντογάν και απαιτούν ανθρώπινα δικαιώματα όπως η ελευθερία του λόγου. «Αν είσαι καθεστωτικός και υπέρ του Ερντογάν, μπορείς να είσαι ομοφυλόφιλος. Αλλά αν είστε αντιπολίτευση, είσαι αμαρτωλός », δήλωσε ο Sansal στο Reuters. Τον Απρίλιο, ο Ερντογάν υπερασπίστηκε τον Αλί Έρμπας, επικεφαλής της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων του κράτους, ο οποίος υποστήριξε ότι η ομοφυλοφιλία προκαλεί ασθένειες και διαφθορά. Οι εισαγγελείς άνοιξαν την υπόθεση σε δικηγορικούς συλλόγους κατηγορώντας τον Έρμπας για υποκίνηση μίσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.