google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Έγινε το 5ο Patras Pride χωρίς αναφορές από ΜΜΕ και social media

Το 5ο Patras Pride έγινε στην Πάτρα και πέρασε, χωρίς να ασχοληθούν αυτή τη φορά μαζί του τα ΜΜΕ της αχαϊκής πρωτεύουσας και ειδικότερα οι ηλεκτρονικές σελίδες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος δεν ανέβηκαν αρκετές φωτογραφίες από την πολύχρωμη πορεία που έγινε το περασμένο Σάββατο, με αφετηρία την πλατεία Όλγας.
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ, η κοινότητα των LGBTQI, επέλεξαν να κρατήσουν μία στάση αποστασιοποίησης από τα ΜΜΕ και να μην ανέβουν γενικότερα εικόνες στα social media ζητώντας από όσους συμμετείχαν, αλλά και από τους δημοσιογράφους, να σεβαστούν τα προσωπικά δεδομένα του καθενός.
Πάντως, το φεστιβάλ του Patras Pride που ξεκίνησε από την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε το Σάββατο με την πολύχρωμη πορεία και το πάρτι που ακολούθησε μετά, είχε και φέτος ενδιαφέρουσες ημερίδες και δράσεις, στην κατεύθυνση της ελευθερίας και του σεβασμού της διαφορετικότητας.
Άλλωστε, κύρια θέματα τους, ήταν η αλληλεγγύη και η απελευθέρωση από τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, τα ταμπού και όλα αυτά που καταλήγουν στον ρατσισμό, στον φόβο και πολλές φορές στη βία.  
Το "queer" (περίεργος, παράξενος) η λέξη που προσδιόρισε τον τίτλο του φετινού Patras Pride, είναι ένας όρος που αφορά τις έμφυλες μειονότητες, που δεν ανήκουν στην κατηγορία των ετεροφυλόφιλων και από μόνος του χαρακτήρισε τα θέματα που συζητήθηκαν στις δράσεις του. 
(Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι αρχείου). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.