google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ο πρώτος ανοιχτά γκέι ηγέτης που μίλησε στα Ηνωμένα Έθνη

Όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να αντισταθούμε στη ρητορική μίσους, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου
Ο Ξαβιέ Μπετέλ έγινε ο πρώτος ανοιχτά gay ηγέτης που μίλησε στα Ηνωμένα Έθνη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, καλώντας και τους υπόλοιπους να προστατεύσουν την ελευθερία της έκφρασης από τον κακοποιητικό λόγο.
«Ανήκουμε όλοι σ΄αυτό και όλοι έχουμε ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Αυτό ξεκινά από τους πολιτικούς και φτάνει μέχρι την οικογένεια ή μέχρι ένα δείπνο με φίλους. Αν υπάρχει ρητορική μίσους δεν πρέπει να τη δεχτείτε για κανέναν λόγο.»
Σε κάποιο άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Μπετέλ δήλωσε: «Το να είσαι gay δεν είναι επιλογή, αλλά το να μην την αποδέχεσαι είναι. Η ομοφοβία είναι επιλογή και πρέπει να παλέψουμε εναντίον της».
Ο Xavier Bettel, ο πρώτος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου που είναι ανοιχτά gay, αναφέρθηκε στη σιωπή των ηγετών των αραβικών χωρών, επισημαίνοντας ότι σε ορισμένα από τα κράτη που συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση κορυφής της Ε.Ε. και του Συνδέσμου των Αραβικών κρατών θα μπορούσε να ερχόταν αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, μέσα από νόμιμες κιόλας διαδικασίες .

PM @Xavier_Bettel at core group event: “Being gay is not a choice but not accepting it is a choice. Homophobia is a choice and we have to fight against it!” 🏳️‍🌈

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.